Äntligen framme i Hawai’i!

Hej! Jag heter Emma Ahlstedt och är en av Blueberrys nya studentambassadörer. Ni kommer att kunna följa mig här via bloggen samt på min instagram @emmalouiseahlstedt när jag läser en termin på Hawaii Pacific University.

För drygt tre veckor sedan landade planet i Honolulu, efter 31 timmars resande och två mellanlandningar. Redan innan resan hade jag och ett gäng andra tjejer hittat ett hus som vi hyr hela terminen – så på flygplatsen kom husets ägare med en Lei (blomkrans) och ett varmt välkomnande. Huset ligger i ett gulligt litet område med främst lokalbor uppe på en krater ovanför downtown, så det är ca 20-25 minuters gång till campus eller 10 minuter med buss! De följande dagarna blev det mycket sömn (pga av jetlag med tanke på att det är 12 h tidsskillnad) men även promenader för att lära mig hitta till campus, affären och stranden innan resten av tjejerna som bor i huset dök upp. Det var även en del fixande som att skaffa amerikanskt simkort, checka in på campus och köpa saker som inte fick plats i packningen – så det var skönt att vara på plats ett tag innan skolan drog igång.

Utsikten från huset vi hyr under terminen.

De följande två veckorna innan skolan började har bestått av en hel del strandhäng, en och annan hike samt surfande – och jag måste säga att Hawaii helt klart har varit över all förväntan! Det är alltid mellan 25-30 grader varmt (det är varken kallare eller varmare än det) och naturen är fantastisk. Resten av gänget (Lena, Lara och Lorena från Tyskland samt Julie från Danmark) har redan hunnit bli nära vänner och förhoppningsvis hittar vi även en till person som jag ska dela rum med snart.

Bild på Ala moana beach
Ala moana beach som ligger på gångavstånd från campus.
Vattenfall
Det finns otroligt fina vattenfall…
Utsikten från en pillboxhike
…och fantastiska vyer att upptäcka!

I måndags hade jag första riktiga dagen i skolan efter två dagar av orientation. Under den här terminen läser jag public speaking, communication skills, international business management, och principles of management. Hittills är det stor skillnad från föreläsningarna i Sverige. Professorerna är väldigt engagerade och då klasserna är små (max 20 personer/klass än så länge) är lektionerna mer personliga och kräver att du är närvarande samt deltar aktivt. Tur nog har jag ett schema som gör att det finns tid för annat än plugg även på vardagar! Måndagar och onsdagar är mina pluggdagar (med lektioner 8:45-11:45, 17:30-18:45), medan på tisdagar och torsdagar har jag endast en lektion (8:45-10:00) och på fredagar är jag helt ledig. I tisdags drog hela gänget från huset till Waikiki beach efter föreläsningarna och surfade i 4 timmar fram tills att vi kunde kolla på solnedgången från vattnet – vilket är en otroligt härlig känsla!

Bild på ingången till HPU's campus
Ingången till Hawai’i Pacific University.
Waikiki beach
Bild från gårdagens solnedgångssurf på Waikiki beach

Håll utkik för nästa blogginlägg och följ mig på instagram för att se mer av min vardag i Honolulu!

Emma Ahlstedt

Blueberryambassadör