Studera i Honolulu i Hawaii på blueberry.nu

Studera i Honolulu

Studera utomlands i Honolulu

Aloha! Välkommen till Honolulu och Hawaii! När du studerar med Blueberry här får du långa sandstränder, klarblått vatten, höga surfvågor och välkomnande människor. Honolulu är huvudstaden i delstaten Hawaii och är belägen på ön O’ahu, en av hundratals öar som hör till den nyaste och kanske vackraste av USA:s alla stater.

Ön O’ahu (med smeknamn The Gathering Place) är den tredje största ön som hör till Hawaii och här bor ca 75% av Hawaiis invånare. Majoriteten av dem bor i staden Honolulu som är en viktig knytpunkt. Namnet betyder ”skyddad hamn” eller ”skyddad plats”.

Då Hawaii består till stor del av vulkanöar är miljön väldigt dramatisk och utsikten från vissa platser rent magisk. Klimatet i Hawaii klassas som ”tropiskt torrt” vilket innebär att det är mestadels torrt under sommaren och att temperaturen varierar lite under året. Honolulu har ca 278 soldagar per år och vattentemperaturen är behagligt varm året runt.

Turismen är viktig för staten Hawaii och de mest populära öarna att besöka är Hawai’i, O’ahu, Maui, Kaua’i och Lana’i. De flesta turisterna kommer från USA:a fastland och Japan. Det mest populära turistområdet är Waikiki där det vimlar av shopping, restauranger, barer och hotell. Enligt Hawaiianerna själva är det också här som surfingen föddes.

Många åker till Hawaii för att surfa och på de flesta stränderna kan du ta surflektioner. Om inte surfing är någonting för dig finns massvis av andra vattensporter att prova på: dykning, snorkling, vindsurfing och mycket, mycket annat.

Ta chansen att utbilda dig på ett framstående universitet i en helt oslagbar miljö!

College & Universitet

Studera i Honolulu - Blueberrys utbud av skolor