Bella studerade Diploma in Vocals på BIMM år 2015, nu har hon återvänt för att studera en Bachelor-utbildning inom Event Management. Här delar hon med sig om hennes upplevelser av BIMM och om livet i London!

Hej Bella! Du är på BIMM i London just nu! Hur häftigt som helst och så kul att vi får kolla läget med dig!

Hej Blueberry! Ja, det är jättekul! Ska bli så kul att dela med mig av min tid här.

Vad roligt! Hur kommer det sig att du ville studera på BIMM?Studera utomlands på BIMM i London, här är jag, läs mer om Bellas upplevelse på BIMM London, BIMM London, UK

Jag gjorde en Diploma i Popular Music Performance Vocals på BIMM år 2015/2016 och trivdes jättebra, så när jag kände att det var dags att börja plugga igen så var det ett självklart val för mig, it just feels like home.

Vad läser du för kurser? Har du någon favorit?

Jag läser bland annat Administration & Entrepreneurship, Live Sound Technology, Music Business och Event Management. Jag gillar alla kurserna men mina favoriter är Live Sound Technology då det intresserar mig jättemycket att veta hur man sätter upp ljud och att hantera ett mixerbord. Vi har även en kurs som heter Concert Promotion & Tour Management där vår lärare är toppen och själva ämnet är mycket intressant.

Hur skulle du beskriva skolan?

BIMM är inte som man föreställer sig ett Universitet att vara, det är ganska litet och designat på ett väldigt familjärt vis. Alla är business minded och vänliga. Det finns stor möjlighet till networking. Alla kan hänga med alla då vi delar samma intresse: musik.

Men hur är London som stad att bo i då?

London är möjligheternas stad! Oj vilken upplevelse det är att leva livet här. Det är dyrt att bo men alla positiva aspekter är det som driver mig och får mig att stanna kvar. Vart man än vänder sig träffar man ett nytt ansikte, man kan gå på konserter och events varenda kväll om man så vill, det finns tusentals grejer att upptäcka. Om man gillar att befinna sig där saker händer, då är London den perfekta staden.

Hur bor du och hur gjorde du för att hitta boende? Bor du själv eller med andra?

Jag har bott här i tre år nu så en del har hänt på den tiden. När jag kom till London delade jag en lägenhet med tre vänner som också gick på BIMM. Vi sökte boende via olika hemsidor samt ringde runt till letting agents. Man får inte vara för kräsen men man ska vara på sin vakt så att man inte blir lurad, särskilt av privata hyresvärdar. Det funkade bra att bo med kompisarna men jag träffade snabbt min nuvarande pojkvän och vi flyttade ihop när mitt dåvarande hyreskontrakt gick ut. Nu bor vi i en trea tillsammans i västra London och trivs jättebra.

Är det stor skillnad på att studera i England jämfört med Sverige?

Studera utomlands på BIMM i London, här är jag på föreläsning, en vanlig skoldag, läs mer om Bellas upplevelse på BIMM London, BIMM London, UK

Jag har inte reflekterat över detta så mycket. Jag pluggade inte vidare efter gymnasiet i Sverige så jag kan inte jämföra hur Universitet i Sverige gentemot UK. Jag tror att det är ganska likt dock, det behöver vara akademiskt korrekt, det är mycket pluggande på egen hand, och just på BIMM handlar det mycket om att komma ut i den ”riktiga” världen.

Men hur ser en vanlig skoldag ut när man pluggar musik?

Jag börjar vanligtvis vid 10-11 tiden, lektionerna är mellan 1,5-2 timmar långa och sedan är det mycket håltimmar, vilket jag tycker är bra då man kan fokusera på plugg och annat viktigt, samt fika och lära känna sina klasskompisar. Det är viktigt att nätverka. Lektioner slutar oftast kring 19-tiden och då har jag antingen rep med band eller går hem för att göra läxor eller bara ta det lugnt. Det är viktigt att tillåta sig själv att slappna av ibland också.

Studera utomlands på BIMM i London, event on campus, läs mer om Bellas upplevelse på BIMM London

Vad gör du på fritiden? Mycket musik antar jag?

Jag jobbar deltid vilket tar upp en stor del av min ”fritid”. Jag älskar det jag gör (Production Assistant på Sixteenth Talent) så det är inte direkt jobbigt att spendera mina resterande veckodagar på jobb. Jag jobbar även som sångare i en Spice Girls Tribute show så många helger går åt att resa runt i landet till olika teatrar och uppträda. När jag varken studerar eller jobbar så spenderar jag tid med mina vänner och pojkvän, sjunger, äter god mat och utforskar London. Så ja, i det stora hela är det mycket musik! Det är därför jag gör det här!

Vilka platser är absolut ett måste att besöka i närheten?

Richmond Park! Jag bodde granne med den parken i 1,5 år och det är ett så fantastiskt ställe. Ett steg in och det känns som att man är i en helt annan värld. Luften känns frisk, naturen sprudlar, rådjur strosar fritt och lugnt. Om man är musikintresserad så finns det en hel drös med ställen att besöka så som Roundhouse, Koko, Brixton Academy, Union Chapel och många fler. Camden Market är så coolt fullt av shopping, marknadsstånd och street food – ett måste! Att gå längs Themsen är också väldigt mysigt, när vädret är fint det vill säga. Gå på musikal i West End! The Lion King är fantastisk, men där finns hundratals.

Vad är ditt bästa minne hittills från din vistelse?

Oj vad svårt. Jag kan inte bara säga ett. Winter Wonderland som är varje vinter i Hyde Park. Att ha fått uppträda på alla ställen vi gjort både med skolan och utanför skolan, stora som små. Afternoon Tea Tour Bus genom centrala London. Att se utsikten över London från Sushi Samba som ligger på 38:onde våningen. Mata ekorrarna i St. James’s Park. Åka HotTug längs Regent’s Canal (google it!). Harry Potter Studio Tour. Listan kan bli milslång!

Hur kom det sig att du vände dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?

Jag hade hört rekoBli musikartist på BIMM i England på blueberry.nummendationer från nån vän och googlade runt lite. Detta var då första gången jag sökte via Blueberry, men detta året var det just för att jag fick sån bra service och hjälp senast, att jag inte ville vända mig till någon annan. Alla på Blueberry är så himla trevliga och hjälpsamma.

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?

Go for it! Tveka inte. Det ”värsta” som kan hända är att det inte funkar och man flyttar hem igen. Men att chansa är så värt det! Livet är till för att utforska, så ut i världen med er! Om det handlar om just London så var försiktiga men var inte för kräsna, håll era sinnen öppna och döm inget eller ingen i förhand. Ta alla chanser ni får, alla utmaningar är till för att utvecklas. Att Studera utomlands på BIMM i London, band rep, inför ett gig, en vanlig skoldag, läs mer om Bellas upplevelse på BIMM London, BIMM London, UKstudera utomlands är något av det bästa jag gjort i mitt liv. Även om det varit kämpigt från och till så är det fantastiskt!

Vad har du för planer efter dina studier?

Just nu är planerna lite oklara då jag både jobbar med musik och video/ljudredigering samtidigt som jag pluggar Event Management. Det hade varit roligt att vara så pass etablerad i min roll som event manager att jag kan styra upp egna event och kanske till och med ha en egen liten eventbyrå. Men samtidigt så vill jag jobba så mycket jag kan som sångare. Jag får se vart livet tar mig och det ska bli så himla roligt!

Gud vad roligt! Tack så mycket för att du har pratat lite med oss och lycka till!

 

Är du också intresserad av att studera på BIMM? Kontakta oss så hjälper vi dig!
Eller läs mer om BIMM här!

Du kan också ta chansen och träffa skolan på vår mässa i Stockholm den 9e Februari!

 

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager