Det bästa med att studera utomlands är att få se och möta människor från hela världen, uppleva olika kulturer och nya spännande saker!

Mitt namn är Bella och jag studerar Event Management på BIMM i London. Jag flyttade till London för 5 år sedan där jag gjorde en Diploma på BIMM i Popular Music Performance Vocals. Efter det året tog jag en paus från plugget men år 2018 började jag min treåriga utbildning inom Event Management. Jag är nu inne på tredje och sista året och jag gillar det starkt!

Varför valde du att studera utomlands?

Jag har alltid älskat att resa och upptäcka nya delar av världen, och London har en rik event- och musikscen vilket jag brinner för.

Har du någon favorit bland de kurser du läser?

Jag tyckte väldigt mycket om Marketing & Media (Year 2) där vi fick lära oss allt som hade med marknadsföring att göra, sociala medier, att skapa ett varumärke och nå ut på marknaden.

Mitt första intryck var ”oj vad många svenskar det var här!”

Man känner sig sällan ensam, det finns alltid någon att umgås eller prata med, vi är alla kreativa människor som brinner för branschen. Varje termin innehåller många events och konserter vilket jag tycker är toppen. Även lärarna tycker jag är jättebra!

Är det stor skillnad på att studera på universitet utomlands jämfört med Sverige?

Jag har inte studerat på universitet i Sverige, men om jag jämför med gymnasiet så tycker jag det är stor skillnad. Först och främst så lär man sig om det man verkligen brinner för, och så känns det inte som att man riktigt är i skolan och ”måste” göra grejer som man inte vill. Det är även mer självständighet i det hela och man får känna på hur vuxenlivet kan vara efter examen.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

En vanlig skoldag börjar med att jag pendlar via tunnelbana till Fulham där campus ligger. Sedan brukar det vara några stycken lektioner under en dag, med längre raster där jag brukar sitta i caféet med mina klasskompisar och antingen umgås eller plugga. Om caféet är fullt brukar vi gå till Fulham Market Hall där finns massvis med matställen och är mysig atmosfär.

 

Jag älskar London!

Det är en stad som aldrig sover där man får uppleva alla möjliga kulturer. Det finns alltid något att hitta på, vare sig man gillar att traska runt i mysiga parker, gå på museum eller uppleva livemusik och nattlivet här.

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag bor just nu i Walthamstow, östra London. Här bor jag med tre kompisar och vi letade via uthyrningssidor som Zoopla, Rightmove osv.

Bor du själv eller delar med andra? Bor du med svenskar eller andra nationaliteter?

Jag bor med en svensk som jag träffade på BIMM redan 2015, samt två personer som kommer från andra städer här i England. Innan dess har jag även bott med personer från Frankrike, Danmark, Tyskland etc.

Har du några boendetips du vill dela med dig av?

Gör ordentlig research på letting agencies och mäklare så att du inte råkar ut för några komplikationer. Börja söka i tid! Signa inte kontrakt på mer än ett år – hellre förnya ett kontrakt man är nöjd med än att vara fast i ett kontrakt man ej trivs med. Att behöva åka kollektivt till campus är väldigt vanligt (jag pendlar 1 timme enkel resa), så leta inte bara i området du ska studera, men se till så att förbindelserna är bra och inte för krångliga.

Vad brukar du göra på fritiden?

På fritiden skriver jag musik och uppträder när det finns tillfälle, umgås med vänner, reser (pre-covid) och upptäcker nya grejer/ställen i den mån jag kan.

Finns det några platser som du rekommenderar att besöka?

Oj, massvis! Richmond Park – min favoritpark i London som är hem till många vackra rådjur, Shoreditch och Brick Lane –  så mysigt område med både kultur, mat, shopping och uteliv, St James’s Park – där kan man mata vänliga, nästan tama ekorrar, Kingston Upon Thames – mycket mysig stadsdel med en riverside walk full av trevliga restauranger, Hackney och Dalston, Covent Garden, Camden Town är även de jättetrevliga områden. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter!

Varför vände du dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?

Jag googlade runt lite efter organisationer och tyckte att Blueberry verkade vara ett bra alternativ, provade och det stämde väl! Jag har inget dåligt att säga om Blueberry, varje gång jag har fått hjälp av dem har jag fått ett trevligt bemötande och ordentlig assistans.

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Jag brukar leva efter citatet ”Maybe it won’t work out, but maybe seeing if it does will be the greatest adventure”. Helt enkelt – bara gör det! Du har inget att förlora, det kommer bli ett livs äventyr, och skulle det visa sig att det inte är din grej så finns hemma alltid kvar.

Vad har du för planer efter dina studier?

Som jag känner nu så vill jag stanna kvar i London ett bra tag till. Förhoppningsvis ser industrin inom livemusik och evenemang bättre ut i mitten på nästa år när jag tar examen, så förhoppningsvis kan jag jobba vidare med mitt egna eventföretag, samt skapa musik och uppträda tillsammans med mina vänner här.

Vill du göra som Bella och följa dina drömmar och se dem förverkligas i London? Ta chansen idag och ansök till BIMM för att studera musik. Blueberry hjälper dig hela vägen med alla dina frågor!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator