Hur är det att leva och studera i New York?

Här berättar Elsa som är student på Berkeley College hur livet och studierna kan se ut i ”The Big Apple”, New York! 

Hej på er!

Det är Elsa här, och jag går på Berkeley Collage på Manhattan i New York, där jag läser min major i ”International Business” sedan september 2021. Jag tänkte att jag skulle ge er en inblick i mitt liv här i ”The Big Apple”!

Jag landade i New York den 12e september 2021 helt själv och med med mig hade jag bara en liten resväska och jag kände inte någon i den här staden. Lite nervöst var det såklart, men min dröm om New York hade funnits så himla länge, och jag var bara så glad över att jag äntligen skulle få kalla den här staden mitt hem!

Sedan min första dag i New York har jag varit förälskad i staden. Varje dag känns som en dröm här, helt ärligt! Staden slutar aldrig överraska en, och det finns alltid nya saker att upptäcka. Jag har inte haft en enda tråkig dag sedan jag kom hit. Energin är helt oslagbar, och det händer alltid något.

Har man tråkigt i New York vill jag påstå att det är ens eget fel, för här finns det ingen brist på saker att göra! När jag inte är i skolan brukar jag och mina vänner hitta på allt möjligt. Vi brunchar, shoppar, besöker sevärdheter, promenerar i Central Park, fikar, testar att äta på nya restauranger, går på sportmatcher och konserter, tar bilder, hänger på rooftops, går på jazzklubb, går på happy hours, testar nya barer, går på nattklubbar, går på Broadway shower, träffar nya människor, dricker kaffe, går på bio – you name it! Så kul som jag har haft här har jag aldrig haft på något annat ställe.

Berkeley College ligger verkligen mitt i smeten. Time Square är mindre än 10 minuters promenad bort från skolan, och skolans byggnader ligger mitt bland skyskraporna. Precis som på universitet i Sverige så är det mycket eget ansvar över studierna, och det gäller att ha lite disciplin när det kommer till att plugga. Själv upplever jag att toleransen mot sena inlämningar och frånvaro från lektionerna är mycket lägre här jämfört med svenska universitet. Men lärarna är otroligt hjälpsamma, och klasserna är mycket mindre än i Sverige, så lärarna har bra koll på alla elever.

 

Jag har hunnit bo på flera olika ställen sen jag först flyttade till New York. Första tiden bodde jag på ett hostel i Midtown för att hinna landa lite. Sen bodde jag på ett helt underbart AirBnb i downtown Brooklyn, där jag bodde en stor del av höstterminen med åtta roomies från både Frankrike och Amerika, som än idag är några av mina närmsta vänner här i New York. Just nu bor jag i ett lägenhetshotell som min vän tipsade om, som ligger på Broadway, Upper West Side, fem minuter från Central Park – ett helt fantastiskt läge!
Att hitta boende i New York kan kännas svårt och överväldigande, och jag ska vara ärlig och säga att det inte är helt lätt, särskilt inte när man är ny i stan och inte känner en kotte. Men, det löser sig alltid! Var bara beredd på att det ofta blir mindre och dyrare än vad man hade tänkt sig. Men det är helt klart värt att bo lite trångt och dyrt för arr få uppleva världens bästa stad!

Hoppas ni har det bra, och att ni fått lite mer inblick i livet som student i New York!

Ha det bäst,
@elsawestman

Vill du också studera i New York? Läs mer om Berkeley College här. Eller boka in gratis studierådgivning för att höra mer om skolan.

 

Carmen Wiech

Marknadspraktikant