Förra veckan besökte jag, Emma från Blueberry, vårt partneruniversitet James Cook University Singapore. Jag fick verkligen uppleva universitetet och utforska stan och jag blev otroligt imponerad! Jag har sammanfattat mitt besök på skolan här, häng med!

Besök på James Cook University Singapore

James Cook University är i grunden ett australiensiskt universitet med ett av sina campus i Singapore. Huvudcampuset är i Townsville i Australien, men finns också i bland annat Cairns och Brisbane. Australien är generellt sett kända för väldigt hög kvalité på sin utbildning så genom att studera på JCU Singapore får du en otroligt bra utbildning men på en unik plats i Asien.

Universitetet har ett lite mindre campus i Singapore, vilket gör att man studerar på en väldigt mysig plats, som att komma undan i en liten oas mitt i storstan. Här är det ett stort fokus på internationella studenter och därför blir man otroligt varmt välkomnad och blir inte ”en i mängden” på grund av att det är ett mindre campus.

Singapore som studiedestination

Här är det tre terminer per år och de startar i februari, maj och september. Du kan antingen studera 1-2 terminer study abroad (fristående kurser) och det passar både dig som bara vill åka iväg ett kortare tag för att testa på olika ämnen eller dig som redan studerar på ett universitetet i Sverige och vill göra en utbytestermin. På grund av tre-terminssystemet kan du också läsa och bli klar med en bachelor degree (kandidatexamen) på två år istället för tre år som är det vanliga!

JCU är globalt erkända för sin satsning på forskning och är bland annat rankade som topp 100 bästa universitet i världen för sina utbildningar inom Earth and Marine Science och Environmental Science. För dig som är intresserad av dessa ämnen passar alltså JCU perfekt.

Singapore är också en viktig knytpunkt för business och finance i Asien, många stora företag har kontor här och därför är det också smart att läsa business. Det finns riktigt bra nätverksmöjligheter.

Universitetet tar väl hand om sina studenter genom att bland annat erbjuda counselling service och wellness buddies. Du har även möjlighet att göra utbyte till andra länder under din studietid och kan söka utbyte till bland annat Brasilien, USA, andra länder i Asien och inom Europa. Det är också lätt att ta med sig sina kurser över till något av JCU campus i Australien om du skulle vilja studera där också!

Vad kan man göra på sin fritid när man studerar i Singapore?

När du inte studerar finns det otroligt mycket att se och göra i Singapore. Man bör bland annat besöka det välkända Marina Bay Sands, som är ett otroligt stort hotell men också köpcentrum. Du måste också besöka Gardens by the Bay, en stor trädgård som du kan strosa omkring i och bland annat titta på träden på bilden nedanför. Besöker du dessa på kvällen får du också uppleva en jättefin light show! I trädgården finns också två stora kupoler, dessa har ännu mer växter och blommor men framför allt ett otroligt vattenfall och en cloud forest. Singapores flygplats Changi – Jewel är också en upplevelse i sig! Åk dit några timmar innan du måste vara på plats för att uppleva det enorma vattenfallet, köpcentret, en mirror maze och mycket mer.

Du får alltså både storstadsupplevelsen och en hel del grönska och du kommer också uppleva att det är som att vara i flera olika länder i ett och samma land. Du kan besöka Chinatown, Arab Street, Little India och så mycket mer. Man har fyra officiella språk i Singapore: engelska, kinesiska, malajiska och tamil. Förutom att uppleva allt som Singapore har att erbjuda har du även närheten att besöka andra länder i Asien under din studietid som bland annat: Malaysia, Indonesien, Thailand och Vietnam.

Och maten! Du får smaka på mat från alla världens hörn och ett hett tips är att besöka deras Hawkers Centers som är food courts med alla dessa olika maträtter till ett billigt pris!

Vill du få en utbildning med hög kvalité och samtidigt en otrolig internationell upplevelse ska du alltså söka till JCU Singapore! Boka en studierådgivning med oss för att få veta mer om universitetet, utbildningarna där och hur du startar ansökningsprocessen. Det går också bra att kontakta mig direkt via mejl om du har några frågor!

Emma Ivarsson

Account Manager/Student Advisor