Drömmer du om att studera i England men är osäker på vilket universitet eller stad som är för dig?

Emma och Sindre på Blueberry har besökt 7 av våra partneruniversitet i England och berättar här om de olika skolorna. Häng med oss på vår resa genom England!

Vi började vår resa i metropolen och huvudstaden London. Det är inte konstigt att London är en sådan populär stad att plugga i, för London har verkligen något för alla! Här hittar man typiska engelska pubar på varje gata, restauranger från världens alla hörn och en oslagbar teaterscen på till exempel West End.

När man tänker på England, kanske London är den första staden som dyker upp. Men vi jobbar faktiskt med en hel del skolor i andra städer i England också, bland annat i Bournemouth, Portsmouth och Brighton på sydkusten. Inte kan man kanske tro att Englands sydkust bjuder på vackra stränder och strandpromenader. Brighton Pier är till exempel en utav Englands mest besökta turistmål under sommaren, med ett väldigt roligt nattliv därtill!

Regent’s University

Vårt första stopp på resan var på praktfulla och majestätiska Regent’s University. Med sitt eget avskilda område, mitt i vackra Regent’s Park, ligger universitetet. Det är det enda universitetet i London som har campus i en offentlig park, vilket gör att campusupplevelsen är helt unik med en närhet till naturen mitt i staden. De har också en ”secret garden” som man kan promenera i om man behöver en paus från plugget. Det är en liten skola med cirka 3000 studenter, men eftersom de flesta bor på campus känns det som att det alltid är mycket liv. Universitetsbyggnaderna är i gammal stil, vilket ger en känsla av att man går på Cambridge eller Oxford när man går runt på campus!

Skolan har hög kvalitet på sin undervisning och har program i business, ekonomi, teater och mode, bara för att nämna några. Studenterna på mode får också sätta upp sina egna modevisningar på campus flera gånger om året!

Läs mer om Regent’s University här!

Regent's University

London South Bank University

Vårt andra stopp i London var på London South Bank University (LSBU). Strax söder om kanalen vid Elephant and Castle, nära intill London Eye ligger LSBU’s stora campusområde. Skolan har ca 18 000 studenter, varav ca 2000 av dem är internationella. LSBU erbjuder både Study Abroad, Bachelor degree’s och Master degree’s, med en mängd olika program och inriktningar att välja på.

Det vi slogs av på LSBU var främst att campusområdet ligger på en och samma plats, vilket gör det väldigt smidigt att ta sig runt till allt man behöver på campus. En annan väldigt positiv sak är att LSBU har ett väldigt prisvärt campusboende för att var London, precis i anknytning till skolan. Visste du förresten att LSBU har världens äldsta konditorskola från 1894?

Läs mer om London South Bank University här! 

Londopn South Bank University

MetFilm School

Vårt sista  stopp i London var: MetFilm School. Filmskolan har sitt campus i Ealing som ligger lite utanför stadskärnan i London. De är kända för att ha en väldigt praktisk undervisningsmetod, där studenterna får mycket praktisk erfarenhet, vare sig det är inom skådespeleri, filmskapande eller som manusförfattare. MetFilm school har ett mindre campus men finns ändå gott om utrymme och många rum som studenterna fritt kan utnyttja för sina studier. De samarbetar också nära med Ealing Studios, som för närvarande är under renovering, där studenterna får chansen att arbeta på flera stora filmprojekt. Ealing studios är en studio som många stora aktörer i England använder för att filma.

Läs mer om MetFilm School här! 

Plugga film på Met Film School i London på blueberry.nu

Arts University Bournemouth

Vi tog tåget ner till sydkusten i England, och hamnade i Bournemouth där vi besökte väletablerade Arts University Bournemouth (AUB). AUB fokuserar på kreativa utbildningar inom exempelvis skådespeleri, filmproduktion, mode och animation. AUB har över 3000 kreativa studenter, men skolan ligger ett stenkast från Bournemouth University, vilket gör att man som student på AUB får ta del av ett bra studentliv.

Under vårt besök på AUB blev vi väldigt imponerade av alla studenter som vi fick träffa. Här kunde man verkligen se talangfulla unga människor sitta och jobba med det som de brinner för! Något som också är väldigt roligt och unikt, är alla samarbeten programmen emellan gör. Exempelvis jobbade både make-up artisterna, fotograferna och modestudenterna ihop på samma projekt!

Läs mer om Arts University Bournemouth här! 

University of Portsmouth

Från Bournemouth tog vi tåget vidare längs sydkusten till Portsmouth. Universitetet är en stor del av denna lilla charmiga hamnstad. Även om skolan inte har ett definierat campusområde, har de byggnader spridda över hela staden, vilket gör att hela Portsmouth känns som ett stort campus! Det är studentaktivitet vart du än går, och det händer alltid något i staden. Medan vi var där hade vi turen att få en rundtur genom deras kriminologifakultet, som har toppmodern utrustning i världsklass.

Vi fick också en genomgång av den mest moderna byggnaden på hela universitetet, där program som arkitektur, animation, tv, mode, design och flera andra håller till. Här har de toppmoderna kameror, animationsutrustning, datorer och mycket mer utrustning som studenterna kan låna helt gratis till sina projekt. Animeringstekniken på UoP är så toppmodern att till och med BBC kommer för att låna studiorna på campus flera gånger!

Läs mer om University of Portsmouth här! 

De Montfort University

Vidare på denna resa hade vi också turen att få besöka De Montfort University i Leicester, som ligger cirka en timme med tåg norr om London. Leicester har flera stora universitet och har därför blivit en riktig studentstad. De Montfort har över 25 000 studenter och ett gigantiskt campusområde som är fullt av liv hela dagen. Campuset ligger mycket centralt, bara 15 minuters promenad från tågstationen. DMU har väldigt många billiga studentlägenheter som alla ligger på campus, med mycket bra kvalitet på de olika lägenheterna. Det finns massor av kaféer och barer runt campus, så det händer definitivt något hela tiden.

Skolan har väldigt bra program inom ingenjör, business, ekonomi, arkitektur och mode, bara för att nämna några. Modestudenterna får faktiskt hålla sin egen utställning på självaste London Fashion Week, så här får man verkligen erfarenhet som är guld värd!

Läs mer om De Montfort University här! 

BIMM University Brighton

Sist men inte minst tog vi oss till Brighton och besökte BIMM University och deras campus där. BIMM University är ett universitet som är inriktad på kreativa ämnen som musik, film, dans och skådespeleri. Här kan man läsa ettåriga certifikat, Bachelor degree’s och Master degree’s inom kreativa ämnen. BIMM har flera campus runt om i England, men även ett i Berlin och ett i Dublin.

Brighton som stad kändes väldigt livfull och kreativ. På våren och sommaren är det mycket turister som besöker staden, och därav mycket som händer runt omkring! Just BIMM Brighton är extra känd för sin filmstudio som vi fick besöka, vilket var väldigt imponerande.

Läs mer om BIMM University här! 

Vill du studera i England? Boka en kostnadsfri rådgivning så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning och universitet!

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator