Staden har en stor passion för fotboll, en strand mitt i city och mat i världsklass – Du får inte missa Barcelona!

Barcelona är Kataloniens huvudstad och Spaniens näst största stad – efter huvudstaden Madrid. Staden är väldigt tätbefolkad med en population på hela 5,5 miljoner människor. Katalonien har länge kämpat om att få bli en fri stat – skild från Spanien. De har ett eget språk (katalanska) och ett brett självstyre.

Barcelona utmärks av sin otroliga arkitektur, passion för fotboll och strand mitt i smeten, som skapar en kontrast gentemot det höga tempot i innerstaden. Här nedan ger vi tips på de saker du borde se och göra under din vistelse i Barcelona!

Las Ramblas

Promenadgatan La Rambla som ligger i hjärtat av Barcelona är hela 1,2 kilometer lång och fylld av många restauranger och butiker. Även den ekonomiske som inte gillar att spendera pengar blir frestad i detta område. Till dig som älskar Zara, Massimo Dutti och Mango – i närområdet kryllar de butikerna och priserna är dessutom ganska mycket lägre än i Sverige.

El Born

Upptäck Barcelonas trendigaste område, här har hipsterkulturen svept över staden med sin gotiska arkitektur har El born blivit en favorit bland unga vuxna. Här hittar även Barcelonas bästa nattliv om du vill komma bort från turisterna och träffa lokalbefolkningen. Du hittar även stranden 10 minuters promenad bort.

Antoni Gaudís mästerverk

Gaudí är arkitekten bakom byggnaden Sagrada Família som är känd för att ständigt vara under byggnation och aldrig bli färdig. För 135 år sedan påbörjades arbetet men kom att avbrytas i och med inbördeskriget 1936. Några år senare kom bygget igång igen men har fortfarande inte färdigställts. Projektet är hur som helst sevärt! Runt om i staden syns fler av Gaudís skapelser, bland andra: Park Güell, Casa Milá och Casa Batlló.

Alla fantastiska tapasrestauranger

Tapas, tapas, tapas – måltiden är högst populär i Spanien och det är svårt att få nog av smårätterna och den otroliga Sangrían som ofta serveras som dryck. Osten Manchego, den lufttorkade skinkan Pata Negra och Serrano härstammar från Spanien och serveras ofta i form av just tapas. Dessa delikatesser är otroligt goda! Något som också är populärt som tapas i Spanien är sniglar – kanske inte lika frestande för oss svenskar.

Några riktigt bra tips på tapasrestauranger i Barcelona är: Tapeo, Taller de Tapas, Quimet & Quimet och Bormuth.

Fotbollsarenan Camp Nou

Även om du inte är ett fotbolls-fan är det en upplevelse att se en match på Camp Nou, framförallt om matchen spelas mellan rivalerna Real Madrid och FC Barcelona. Båda lagen har gjort upp om världens bästa fotbollslag flera gånger och Kataloniens kamp om att separeras från övriga Spanien skapar en ännu större rivalitet i form av politiska budskap under matcherna.

Stranden mitt i staden

Det är få förunnat att ha en strand mitt i stadskärnan. Packa ner badkläderna och handduken i väskan inför stadsvandringen och när fötterna börjar värka är det bara att hoppa i havet! Kan det bli bättre?

Playa de Bogatell

25 minuters promenad bort från den populära stranden Barceloneta hittar du Playa Bogatell. Bogatell lockar i allmänhet en ung, avslappnad publik och invånarna från den hippa stadsdelen Poblenou. Här hittar du även en mängd av strandbarer och restauranger.

Costa Brava

Ta en dagstur till Costa Brava, cirka en timmes bussresa från Barcelona hittar du provinsen Girona. Stranden Tossa de Mar är en stor favorit bland lokalinvånare som vill fly från turisterna under högsäsongen. Vi rekommenderar även Playa de Castelldefels och Playa de Sitges.

Barcelona passar alla med sin härliga atmosfär, strand, fantastiska arkitektur och sitt goda utbud av shopping. Sök till någon av våra skolor där och upptäck staden på riktigt!

De skolor vi erbjuder i Barcelona är: Geneva Business School, Istituto Europeo di Design Spanien och Universitat Autònoma de Barcelona.

Kontakta oss på Blueberry för mer information!

Rådgivning och ansökan via oss är självklart helt kostnadsfritt.

Ia Dillner

Tidigare Praktikant