Studera i Barcelona

Studera utomlands i Barcelona

Studera i charmiga Barcelona, Kataloniens kosmopolitiska huvudstad! Med över 5 miljoner invånare i och runt Barcelona är det den näst största staden i Spanien och det fullständigt sjuder det av liv här, inte minst kring pulsådern La Rambla. I Barcelona behöver du inte välja mellan strandliv och storstad. Längs havet breder den fina stranden Playa de la Barceloneta ut sig och du hittar intensivt nattliv både här och inne i centrum. Bredvid stranden ligger historiska fiskarkvarter och Barcelonas gamla stadskärna Barri Gòtic med sina medeltida byggnader, gränder och torg med mängder av mysiga uteserveringar. Allting är serverat, så passa på och njut!

För dig som gillar design, mode, konst och kultur erbjuder Barcelona fashionabla shoppinggator och en helt säregen arkitektur. Arkitekten och konstnären Gaudí har bidragit med byggnader och skapelser du inte kan hitta någon annanstans. Här ser du några exempel. Hans magnifika katedral La Sagrada Familia dominerar Barcelonas skyline och fascinerande nog byggs det fortfarande på den trots att Gaudí gick bort 1926! Det visar om något hur stor respekten och tron på Gaudís visioner och idéer är i Barcelona. Gaudís uppseendeväckande Park Guëll är också väl värd ett besök. Gillar du konst ska du även se till att besöka Picasso-museet med en storslagen samling av Pablo Picassos verk.

Regionen Katalonien ser sig som ett eget land och många människor här vill bli självständiga från Spanien. Ingenstans blir det tydligare än på den gigantiska fotbollsarenan Camp Nou där FC Barcelona spelar. Arenan är Europas största och rymmer nästan 100 000 åskådare. När ärkerivalen Real Madrid är på besök för fotbollsvärldens kanske hetaste match ”El Clásico” når arenan kokpunkten. Överallt ser man politiska budskap om Kataloniens självständighet. Att slå det kungliga huvudstadslaget från Madrid ses som livsviktigt för kampen om självständighet. Dessutom finns det otroligt mycket sportslig prestige i mötet eftersom FC Barcelona och Real Madrid turas om att kalla sig världens bästa fotbollsklubb.

Norr om Barcelona ligger Pyrenéerna och avståndet upp till Andorra och Frankrike är inte stort. I närheten ligger också orter som Sitges, Figueras, Empuries, Tarragona och Girona – alla värda ett besök. Du har med andra ord möjlighet till både skidåkning och bad beroende på vilken säsong du väljer. Det är också enkelt att ta sig till Valencia eller Mallorca, eller varför inte ta snabbtåget till Madrid?

College & Universitet

Studera i Barcelona - Blueberrys utbud av skolor