Blueberrys 5 populäraste skolor

När det kommer till utlandsstudier kan det vara en utmaning att bestämma var i världen och på vilken skola man vill studera. En vanlig fråga som vi ofta får är vilka av våra skolor som är mest populära, och därför har vi satt ihop en lista över våra fem mest eftertraktade skolor.

Här är de fem populäraste skolorna i världen enligt Blueberry:

1. Santa Monica College

Santa Monica College palmer

Santa Monica College (SMC) är utan tvivel en av våra mest populära skolor i Kalifornien som erbjuder många spännande kurser till överkomliga priser. Det finns även goda möjligheter att göra en transfer till andra amerikanska universitet för de som vill läsa en hel utbildning.

Santa Monica är även en av de mest omtyckta och säkraste stadsdelarna i Los Angeles. Det är en avslappnad småstad mitt i storstadspulsen. Här hittar du en av Los Angeles bästa och mest utbredda stränder, som kantas av en imponerande pir med ett nöjesfält som blivit en symbol för Santa Monica. Dessutom finns det ett brett utbud av restauranger, nöjesställen, teatrar, biografer och museer, samt utmärkta shoppingmöjligheter på Third Street Promenade.

Läs mer om Santa Monica College här.

2. University of Technology Sydney

Utsikt över Opera Huset i Sydney

University of Technology Sydney (UTS) är en av de mest populära skolorna bland våra studenter och det är inte svårt att förstå varför! UTS är beläget i hjärtat av centrala Sydney som är en mycket eftertraktad studiedestination. Det är nära till shoppingdistrikt, caféer, restauranger, nattklubbar och berömda sevärdheter. Efter skolan kan studenterna njuta av stränder som Bondi och Coogee Beach, besöka Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge och Royal Botanic Garden.

På UTS finns ett brett utbud av kurser tillgängliga, oavsett om du planerar att genomföra en Study Abroad eller fullfölja en kandidat- eller masterexamen. Dessutom erbjuder universitetet några av de lägsta studieavgifterna i Sydney.

Läs mer om University of Technology Sydney här.

3. Santa Barbara City College

Santa Barbara

Santa Barbara City College (SBCC) är en stadig favorit både i Kalifornien och i hela USA. Skolans höga undervisningskvalitet, det fantastiska klimatet och närheten till Los Angeles storstadspuls attraherar många studenter.

Här erbjuds högkvalitativa kurser och undervisning till ett pris som ligger relativt lågt. Du har möjlighet att välja mellan att studera enskilda kurser under en till två terminer eller att genomföra en Associate’s Degree på två år. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att överföra dina studier till ett universitet och fortsätta under ytterligare två år för att erhålla en Bachelor’s Degree (vilket motsvarar en kandidatexamen i Sverige).

Läs mer om Santa Barbara City College här.

4. Riga Stradiņš University

Riga

Riga Stradiņš University (RSU) är ett av de mest populära medicinska universiteten för de som vill studera till läkare eller tandläkare utomlands. RSU´s utbildningar integrerar teori med praktisk tillämpning för att ge studenterna en mycket stabil förberedelse för arbetslivet efter examen. Universitetet är ett attraktivt val för internationella studenter inte bara för den höga utbildningskvaliteten utan också för de förmånliga terminsavgifterna.

Dessutom är Riga en stad med många trevliga caféer, restauranger och ett livligt nattliv vilket gör den till en utmärkt studentstad.

Läs mer om Riga Stradiņš University här.

5. Istituto Lorenzo de’ Medici

Istituto Lorenzo de’ Medici är en av de mest väletablerade skolorna för utlandsstudier i Italien och är mycket populär bland Blueberrys studenter. Universitetet har funnits i över 30 år och erbjuder både kreativa och praktiska utbildningar.

Att studera i Florens innebär en unik möjlighet att utforska en av världens mest berömda städer för kultur och konst. Med ett stort urval av utbildningsalternativ och en otrolig atmosfär skapar staden en minnesvärd studietid.

Läs mer om Istituto Lorenzo de’ Medici här.

Vi hjälper dig gärna hitta rätt skola och utbildning! Kontakta oss för en kostnadsfri studierådgivning.

 

Ida Malmberg

Marknadspraktikant