Kulturella äventyr och utbildningar i framkant – studera i Asien för en unik upplevelse

Asien är en kontinent som lockar med sin otroliga mångfald, fascinerande kultur och hisnande naturliga skönhet. Upptäck den vietnamesiska kulturens rikedom med sin enastående natur och storslagna tempel, utforska det trendiga och teknikdrivna Japan med sina pulserande städer eller förlora dig i Borneos mystiska regnskogar. Med sina otroliga kontraster och oändliga möjligheter väntar Asien på att bli upptäckt av dig!

Vi på Blueberry erbjuder möjligheterna att studera i Asien i Japan, Malaysia, Singapore, Vietnam, Costa Rica, Borneo, Sydkorea och Bali, läs vidare för att utforska möjligheterna på alla dessa platser.

Utforska exotiska Borneo

Studera på Swinburne University

Borneo är en av världens mest spännande platser och ligger i det Indonesiska / Malaysiska öriket. På Borneo kan du uppleva orörd regnskog, vackra stränder och en enorm rikedom av både växt- och djurliv. Klimatet är även behagligt året om.

Utlandsstudier på Borneo är billigare än i de flesta andra länder vilket gör det till ett populärt val bland studenter. Swinburne University of Technology Borneo i Kuching i Malaysia är den malaysiska delen av Swinburne University of Technology, ett högt aktat universitet från Australien. På Swinburne University sker undervisningen på engelska av föreläsare från olika delar av världen och du studerar efter samma upplägg som på skolans huvudcampus i Melbourne, Australien.

Strand Borneo

Japan – Landet av teknologi, tradition och te

Studera på Temple University Japan

Tokyo, världens största stad, erbjuder unika upplevelser för dig som student med sina historiska tempel, höga skyskrapor, ledande teknologi, pulserande folkliv och gigantiska shoppingkomplex.

Temple University Japan i Tokyo är en del av amerikanska Temple University och är det största och äldsta universitetet i Japan. Här får du chansen att få en amerikansk universitetsutbildning samtidigt som du upplever den fascinerande japanska kulturen. Utsikt över Mount Fuji och Chureitopagoden i Tokyo, Japan.

Studera japanska i Tokyo

Älskar du språk och vill studera japanska samtidigt som du befinner dig i metropolen Tokyo? Då är KAI Japanese Language School eller Kudan Institute of Language and Culture perfekta val för dig. Samtidigt som du lär dig det japanska språket kommer du också att lära dig mycket om den japanska kulturen och allt den har att erbjuda.

KAI får du chansen att lära dig japanska grundligt, skräddarsytt till din nivå, och de har med åren blivit en av de mer erkända språkskolorna i Japan. Campus ligger supercentralt, mitt i det populära området Shinjuku i Tokyo, samtidigt som alla Tokyos sevärdheter bara är en kort tunnelbaneresa bort!

Kudan är en välrenommerad språkskola och sedan 1988 har de hjälpt studenter från över 70 olika länder att lära sig japanska. Skolan erbjuder kurser på flera olika nivåer, så du kan utveckla ditt språk oavsett om du har lärt dig lite japanska tidigare eller aldrig har hört ett japanskt ord i ditt liv.

studera-i-tokyo-japan

Landet av kontraster, kultur och kulinariska upplevelser – Vietnam

Studera på RMIT University i Vietnam

Vietnam i Sydostasien är landet av kontraster, här hittar du i den norra delen en fantastisk blandning av natur med både kullar, berg och stränder. I söder hittar du landets ekonomiska centrum Ho Chi Minh City med sin pulserande atmosfär och storslagna buddistiska tempel.

I Vietnam kan du studera på RMIT University (Royal Melbourne Institute of Technology) som först startades i Melbourne år 1887, men som nu har campus både i Hanoi och Ho Chi Minh City. Genom att studera på RMIT väljer du ett globalt universitet med en lång bakgrund inom ledarskap, teknik, innovation, design och företagande.

risplanteringar, kullar, Vietnam, studera utomlands, grönska

Surfarnas paradis – Costa Rica

Studera på Universidad LCI Veritas

Costa Rica med dess tropiska miljö är den perfekta platsen för naturälskare. Här samsas sengångare, apor och näsbjörnar i den grönskande tropiska regnskogen med mäktiga vulkaner och vattenfall. Costa Rica erbjuder också en fantastisk kustlinje med vackra stränder som lockar surfare från världen över.

Universidad LCI Veritas är ett privat universitet med över 1900 studenter och ligger i Costa Ricas huvudstad San Jose. Sedan 2018 är universiteten en del av LCI Education Network, ett nätverk bestående av 23 campus på 5 olika kontinenter, som jobbar för att hålla en hög kvalité på utbildningen och att främja kreativitet och flexibilitet.

Strand i Costa Rica

Utforska majestätiska Malaysia

Studera på Monash University i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är Malaysias moderna och energiska huvudstad som erbjuder en stor mångfald av kultur och nationaliteter. Mixen av det traditionellt asiatiska och det moderna och västerländska möts på ett väldigt spännande sätt. Prisvärda klassiska marknader blandas med lyxiga shoppingcentrum med berg- och dalbanor inomhus. Över stan reser sig mäktiga Petronas Twin Towers som en symbol för det ambitiösa och moderna Malaysia. Kuala Lumpur är minst sagt en spännande stad att studera i!

Monash University Malaysia är den malaysiska delen av Monash University som kommer från Melbourne i Australien. Monash är ett universitet i världsklass och tillhör det prestigefyllda Group of Eight, ett nätverk för de främsta universiteten i Australien och Australiens motsvarighet till Ivy League i USA. Monash University Malaysia håller alltså en hög nivå men är också väldigt prisvärt, både kurspriserna och levnadsomkostnaderna är betydligt lägre än i till exempel Australien.

Stadsstaten med hög puls – Singapore

Studera på James Cook University i Singapore

Singapore är en av de få nationer i världen som räknas som både land och stad och det är ett mycket bra val för dem som besöker Asien för första gången, eftersom det har en perfekt mix av kultur från öst och väst. Här är det modernt och innovativt, alla pratar engelska och kollektivtrafiken är avancerad. Samtidigt är det lätt att äta och leva billigt, träffa människor med olika bakgrunder och uppleva olika seder och traditioner.

James Cook University är ett campus till den australiensiska skolan James Cook University och ger dig chansen att få en australiensisk universitetsutbildning samtidigt som du får uppleva hur det är att bo i multikulturella knytpunkten Singapore. Skolan erbjuder ett litet campus där studenten är i stort fokus och du lär känna de flesta lärare och studenter som går på campus. Här kan du studera en kandidatutbildning på två år eller 1-2 Study Abroad terminer inom flera spännande områden.

studera-i-singapore-asien

Sydkorea – en av världens mest urbaniserade länder

Studera på Hanyang University i Seoul

Sydkorea är landet där tradition möter teknik! Utforska gamla tempel och palats i Seoul, upplev den vibrerande nattlivsscenen och ta del av den spännande K-pop kulturen. Låt dig förtrollas av vackra landskap och smaka på läckra street food-rätter på de livliga marknaderna. Från historiska sevärdheter till moderna underverk, Sydkorea har något för alla äventyrssugna resenärer, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter.

Hanyang University erbjuder hög akademisk standard och kurser inom bland annat Economics, Engineering, International Studies, Humanities och Business. Universitetet rankas på plats 146 av QS World University Rankings (2021) och har de senaste fem åren klättrat nästan 50 placeringar. Det är även känt för sin forskning och nära samarbete med näringslivet vilket ger studenterna inte bara teoretisk men också praktisk erfarenhet.

sydkorea, seoul

Bo på den magiska ön Bali

Studera på Warmadewa University Denpasar

Bali är en energifylld ö som är mecca för både surfare, yogis och reseälskare och ligger i östra Indonesien. Älskar du att uppleva naturen hittar du på Bali både regnskog, vattenfall, fina stränder, risfält och mäktiga vulkaner. Bali kallas även Island of the Gods, tack vare dess rika kultur och många tempel.

Warmadewa University ligger i Balis huvudstad Denpasar och är en av de mest prestigefyllda institutionerna på Bali och rankas bland de bästa privata universiteten. Warmadewa University grundades 1984 och har 11 200 studenter, 7 fakulteter med 440 lärare och 28 studieprogram inklusive internationell verksamhet, ekonomi och förvaltning, som blandar akademisk excellens med kulturell fördjupning. Dess stora och moderna campus erbjuder extraordinära utlandsstudier på den förtrollande ön.

Risfält Bali

Läs mer om alla våra skolor i Asien här eller kontakta oss om du har frågor eller vill boka gratis studierådgivning!

Ellen Skog

Marknadspraktikant