University of Queensland eller UQ som det kort kallas är ett av de högst rankade universiteten i Australien och är det perfekta valet för dig som vill uppleva Australien i sitt esse! UQ är ett universitet i världsklass och det ser du på deras höga kvalitet när det kommer till utbildningar, forskning och deras fantastiska lärare. Att studera på University of Queensland kommer garanterat att boosta ditt CV! Förutom utbildning av världsklass så kommer du att uppleva ett rikt studentliv som kommer att göra din studietid oförglömlig!

Brisbane – Queenslands metropol

Australien Brisbane South Bank

University of Queensland ligger i Brisbane som är Queenslands metropol och Australiens tredje största stad. Brisbane kallas ofta för ”Sunshine State” inte konstigt då solen skiner 280 dagar om året. Så oroa dig inte, här finns det gott om tid att njuta av Queenslands strandliv vid sidan om studierna!

Brisbane är känt för sin ungdomliga och charmiga atmosfär och till skillnad från Melbourne som är känt för sin Europeiska charm och Sydney som har en mer global aura så erbjuder Brisbane den mest autentiska Australienska kulturen. Här är det lätt att ta sig runt, det finns bussar, tåg och green cabs överallt. Om du väljer att åka kommunalt så köper du enkelt ett Go-Card via TransLink.

Studera på ett välrenommerat universitet

University of Queensland

University of Queensland är ett av de högst rankade universiteten i Australien och är väl respekterat världen över. UQ lägger stort fokus på att ge studenter högsta möjliga kvalitet på undervisningen och universitetet har fått utmärkningar för sin höga nivå på lärare och dess undervisningar. Skolan har ett utbildningsystem i världsklass som lockar över 85 000 studenter från över 160 länder.

UQ har ungefär 4000 kurser att välja mellan, vi är ganska säkra på att du kommer att hitta något som faller dig i smaken! Är du intresserad av marknadsföring? Gillar du matematik? Längtar du efter att få vara kreativ, eller vill du kanske arbeta med djur? Det finns något för alla!

UQ är det femte äldsta universitetet i Australien och är därför ett välrenommerat universitet världen över.

Studentklubbar

Studentklubb på University of Queensland rugby

Ta chansen att lära dig nya färdigheter och umgås med likasinnade!

Förutom att vara känt för sitt akademiska rykte så är QU en fantastisk plats där du kan träffa nya vänner och knyta värdefulla kontakter som kan betyda mycket för dig i framtiden, både karriärmässigt och privat. Här finns massor av studentklubbar och föreningar som du kan joina utifrån vad du har för intressen. Du kan välja att gå med i en eller fler av de 200+ olika studentklubbar och föreningar som skolan erbjuder, med inriktning på allt från historia och musik till anime och Harry Potter. En Quidditch match på det? Jajamän!

UQs campus

Strandhus vid ett av university of Queenslands camps

University of Queensland har tre campus, St Lucia Campus, Gatton Campus och Herston Campus.

På St Lucia Campus som är UQ huvudcampus hittar du moderna laboratorium, teatrar och Queenslands största forskningsbibliotek. Här finner du även mängder av sportanläggningar, museum, kaféer och de berömda vackert lilablommande Jacaranda träden.

På vidsträckta Campuset Gatton hittar du undervisnings- och forskningsanläggningar inom jordbruks-, miljö-, och veterinärvetenskap. Här finns också 1000 hektar mark där djur betar och var det odlas frukt och grönt.

Herston är huvudcampus för UQs undervisning och forskning inom klinisk hälsa. Det ligger intill The Royal Brisbane och Women’s Hospital och QIMR Berghofer Medical Research Institute, vilket tillåter studenter att samspela med ledande hälsoforskare och akademiker.

Utforska naturen

Solnedgång bland bergen i Queensland

Som student på University of Queensland kan du njuta av några av landets vackraste stränder som ligger på nära avstånd. Reser du söder om Brisbane så kommer du till omtalade Gold Coast. Här finns långa magiska stränder där du kan passa på att ta en surflektion eller bara njuta av den häpnadsväckande miljön med en drink i handen.

Inte långt från Brisbane har du det berömda Daintree Rainforest som är en av de bästa biologiskt varierade regnskogar i världen. Här bor en stor andel av hela landets djurpopulation, och här hittar du växter som inte växer någon annanstans.

Oavsett vad du väljer att göra så kommer du ha en oförglömlig tid som student på University of Queensland!

Stipendium

Visste du att du som blivande student på University of Queensland kan söka stipendium genom skolan? Med ett stipendium blir din universitetsupplevelse billigare!

Vill du veta mer om universitetet? Läs mer om University of Queensland och dess utbud här.

 

Carmen Wiech

Marknadspraktikant