Från ett grått Sverige till höstsolen på USA’s riviera!

Santa Barbara – kan det vara staden som har allt? Studentliv, en fin hamn, mysiga restauranger, barer och 300 soldagar om året. Jag tror det!

En av våra mest populära skolor ligger södra Kalifornien, rättare sagt i Santa Barbara och dessutom i centrala Santa Barbara! Jag skriver såklart om Santa Barbara City College (SBCC) som jag och Sofia besökte.

Vi började vår dag i Santa Barbara med att få en rundtur av SBCC. Något som jag inte hade förväntat mig med campusområdet var hur otroligt stort det var! SBCC har 10 000 studenter men att man behöver trängas är det inget snack om, det finns otroligt fina och mysiga grönområden över campus som blickar ut mot Stilla Havet. Så för dig som vill varva pluggpauser men inte orkar gå de 500 m ner till stranden så finns grönområden över hela campus.

På SBCC finns möjlighet att studera fristående kurser under 1-2 terminer, certifikat inom ett visst område under ett års tid eller att börja hela sin Bachelor. I deras utbud finns alltså något för de allra flesta! Vill du även under studietiden kunna gå till havet, hamnen, staden och ha nära till Isla Vista som har studentliv som är världskänt? Då är Santa Barbara City College skolan för dig!

Även om det inte finns campusboende som SBCC äger så finns det massor av studentkomplex kring skolan. Vissa ligger lite längre bort, andra precis på andra sidan vägen som här. Samtliga byggnader på bilden nedan är alltså studentkomplex som studenter kan välja att bo på.

Något jag gillade med skolan var att många byggnader smälter fint in i sin miljö. De är rätt enkla och omgivna av palmer och grönska. 

Efter vår campustour var det dags för oss att utforska lite mer av staden och bara en kort sträcka ner från SBCC tog vi oss till hamnen, stranden och State Street som var fylld av mysiga restauranger.

Vare sig du är ute efter studentliv, strand och hav eller att få en bra utbildning är SBCC skolan för dig. Läs mer om Santa Barbara City College här eller kontakta oss här så berättar vi mer!

 

Victoria Weber

Account Manager/Student Advisor