Vi har besökt Foothill College i Silicon Valley

Silicon Valley är känt som IT-industrins mecka där många av världens främsta talanger inom branschen samlats, likväl väletablerade företag som nya. Att studera i området lockar många som vill få en bra akademisk utbildning nära branschen. Vill man även få en bra utbildning till ett bra pris – då är Foothill College rätt skola! Det är en perfekt språngbräda för att kickstarta sin utbildning i USA och de hör till de högst rankade collegen i hela Kalifornien när det gäller transfersiffror. 

Endast 45 minuter med bil från centrala San Francisco hittar du Silicon Valley – en inspirerande stad och hem till många huvudkontor, där bland Google, AirBnb och Apple. Mitt i bland alla dessa IT-jättar och miljonhus i Los Altos Hills ligger Foothill College på de gröna kullarna. Här befinner sig jag och Sofia för att besöka skolan.

Vi börjar vår rundtur med att träffa Hayley som arbetar mycket med internationella studenter och som visar oss runt. Vår upplevelse av campusområdet är att det är väldigt öppet och med ganska låga hus som smälter fint in i sin omgivning med kullarna som omger campuset. Det finns ett par caféer, restauranger och skolan har även sin egen pool, idrottshall och gym. Här är de populäraste inriktningarna Business och Computer Science, vilket kanske inte är förvånande med tanke på placeringen som Foothill har.

Vi träffar nuvarande studenten Anna som studerar en Associate’s Degree på Foothill College och får höra mer om hennes studietid hittills och intrycket vi fått av Foothill College stärks; det är engagerade lärare och en bra studiemiljö för studenter. Dessutom finns det områden för studenterna att spendera sin tid när de inte pluggar, så som gym och idrottshallar som är tillgängligt för studenterna att använda.

Vare sig du till studera IT eller Computer Science eller något helt annat är Foothill College perfekt för dig som är nyfiken på San Francisco, Silicon Valley och vill studera i en bra studiemiljö i betydligt bättre väder. Låter det som något för dig? Läs mer om Foothill College här eller kontakta oss här så berättar vi mer!

 

Victoria Weber

Account Manager/Student Advisor