”På fritiden kommer du aldrig ha tråkigt, Singapore har massor av roliga aktiviter som du kan göra!”

Lockas du av det lite mer exotiska och ovanliga och vill vara med om ett äventyr som kanske inte alla vågar ta steget mot? Vill du ta del av en unik studieupplevelse där du får uppleva många kulturkrockar men där dina perspektiv vidgas till max? Då är James Cook University Singapore rätt val av skola för dig! 

Campus James Cook UniversityJag fick chansen att besöka vår partnerskola i Singapore – ett australiensiskt universitet med campus i multikulturella Singapore.  

James Cook University Singapore har ett litet campus där studenten står i fokus. Med ca 3500 studenter kommer du snabbt känna dig hemma på skolans mysiga campus. Här kan du välja att läsa en till två terminer fristående kurser, en hel kandidat- eller masterutbildning. Skolan erbjuder utbildningar inom en mängd olika studieområden så som business med olika inriktningar, cybersecurity, ekonomi, turism, psykologi eller deras unika program ”aquaculture” där du lär dig om hållbarhet inom vattenbruket – ett populärt program som är anpassat till att matcha den växande arbetsmarknaden. 

På fritiden kommer du aldrig vara uttråkad. Njut av Singapores otroliga matscen, gå på vandring i tropiska regnskogar, shoppa loss bland de oräkneliga skyskraporna, eller varför inte göra en barrunda och utforska Singapore på höjden från deras många takbarer. Skulle du vilja se mer av Asien är Singapore en utmärkt utgångspunkt för att flyga vidare till andra asiatiska länder till inte en alltför stor kostnad. 

Mina tre absoluta favoriter och tips på att göra när du är där:  

Gardens by the Bay – se Singapores ”supertrees” lysa upp i härliga färger i takt till pampig musik under varma kvällar. Du kan även välja att göra deras ”skywalk” där du promenerar runt högt uppe bland trätopparna och njuter av fantastisk utsikt över staden. 

Lysande träd i Singapore

Hot pot restaurang – i Singapore är det vanligt att gå på så kallad ”hot pot” restaurang. Du väljer din favorit buljong som kokas upp på en platta vid bordet och beställer in innehållet du vill ha i soppan själv. Det finns allt från dumplings till nudlar, fisk och skaldjur, kött och grönsaker. En väldigt trevlig och interaktiv middagsupplevelse.

Hot Pot Singapore

Karaoke – även om du inte gillar att sjunga så är det ett måste att pröva på asiatisk karaoke. Konceptet är att hyra ett privat rum med dina vänner och få chansen att sjunga ut i falsett till dina favoritlåtar. Lev ut drömmen som popstjärna! Det går bra att beställa mat och dryck in till rummet, så tiden flyger snabbt förbi. 

City i Singapore

Skulle du vilja studera på James Cook University Singapore? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Isabella Hansson

Senior Admissions Specialist