Vill du uppleva en studietid i ett fantastiskt klimat? Studera på James Cook University!

James Cook University ligger i området Douglas, Townsville i Australien som ligger precis vid barriärhavet. Skolan erbjuder en stor mängd av kurser och program så det finns något för alla! Efter studierna kan du delta i mängder av utomhusaktiviteter och klubbar. På skolan finns det cirka 13.000 studenter, varav 1.500 av dessa är internationella studenter. Visste du att Campuset heter Bebuga Yumba Campus, vilket betyder “plats för lärande”? Här kommer fem anledningar till att studera på James Cook University!

1. Mysig och trevlig stad med flera aktiviteter

Mysiga staden Townsville passar perfekt för dig som gillar tropiskt klimat och inte vill leva det direkta storstadslivet. Staden har en befolkning på drygt 200.000 invånare. Trots att Townsville är en liten stad i jämförelse med till exempel Brisbane och Sydney, finns det gott om olika aktiviteter. På campuset finns det cafe och restauranger och ett bibliotek som du kan sitta och plugga på.

2. Världsledande i Marine Science

James Cook University är rankad som nummer 1 i världen när det kommer till Marine Science. Detta kan vara utbildningen för dig om du vill jobba med att utveckla och få djup kunskap om korallrevet och regnskogens betydelse för världen. Bygg på dina kunskaper om hur dessa platser bäst ska skyddas, hur de utvecklas och framförallt vad som egentligen finns i den täta skogen eller i det fantastiska barriärrevet.

3. Stort utbud av kurser och program

På James Cook University kan du studera mängder av kurser och program. Du kan studera en fristående kurs i till exempel Marine Conservations Biology, Project Management eller Conference and Event Management. Du kan också välja att studera en bachelor med inriktningar som psykologi, historia, design men också deras mest populära Marine Science.

4. Fantastiskt klimat och väder

Drömmer du om att studera i ett härligt klimat med bra väder varje dag? Då är James Cook University perfekt för dig. När du studerar i Townsville kommer du garanterat att få bra väder nästan varje dag. Under sommarperioden är det i genomsnitt 32 grader och perfekt väder för dig som tycker om att sola! Glöm bara inte att använda solskydd.

5. Studentföreningar och klubbar

På campus finns det något för alla! Universitetet har flera olika studentföreningar och klubbar att delta i. Tack vare det varma klimatet är utomhusaktiviteter väldigt populära som Rock Climbing och Diving. Gå med i en sport, njut av kulturarrangemang och finn samtidigt nya vänner och intressen.

Vill du veta mer om James Cook University? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer! Här kan du även läsa mer om James Cook University

 

Isabelle Meijer

Marknadspraktikant