Jag har växt extremt mycket som människa och har träffat helt otroliga människor och definitivt vänner för livet här.

Hej Hanna! Nu har du ju varit ambassadör för oss under en hel termin och vi vill gärna höra lite vad du tyckte om det.

Hur gick det till när du sökte ambassadörsjobbet?

För att ansöka ambassadörsjobbet så fanns det en tydlig beskrivning på Blueberrys’ hemsida. Jag tyckte att det skulle vara en bra och rolig möjlighet att få visa Seoul som stad, Hanyang University som skola och få dela med mig av min tid här i Syd Korea.

När jag var den som hade tankar om att plugga utomlands så hade jag velat se massa bilder och videos från skolan och staden jag i sådant fall skulle bo i, vilket jag tyckte fattades. För att söka ambassadörskapet så får man skriva in ett brev där man får berätta om sig själv och motivera varför just du ska få uppdraget att vara ambassadör för Blueberry.

Eftersom jag tyckte att det fattades bilder, videos och berättelser om Seoul och Hanyang University så var det någonting jag motiverade för. Jag fick sedan det underbara beskedet att jag var en av två ambassadörer för höstterminen vilket jag har uppskattat väldigt mycket.

Vad har du fått göra under din tid som ambassadör?

Under min tid som ambassadör har jag bland annat fått skriva ett intro-inlägg på Blueberrys hemsida som ni kan få gå in och läsa här. Men jag har även postat bilder på min Instagram @hannahjalmar och videos på min TikTok @hannahjalmar som ni även kan gå in och kika på för att se vad jag har haft för mig under dessa fyra månader i Syd Korea. Det finns väldigt mycket gott och blandat där. Jag fick även äran att ta över Blueberrys Instagram under en vecka vilket jag tyckte var spännande och superroligt.

Så förhoppningsvis har ni fått lite inspiration till att själva ta er ut i värden för en helt otrolig och oförglömlig upplevelse!

Vad tycker du att man ska man tänka på för att bli en framgångsrik ambassadör? Passar det alla?

Jag som person älskar att ta bilder och videos, men också dela med mig av min vardag på exempelvis Instagram. Så för mig kändes det helt naturligt att lägga upp inlägg och skapa videos på TikTok. Alla människor har olika ambitioner och intressen, så jag tror att det gäller att anpassa ambassadörskapet efter personens kunskaper och intressen. Någon kanske är otrolig på att skriva (vilket inte jag är, därför jag tar bilder istället haha) och andra kanske är jätteduktiga på att skapa YouTube videos. Mitt tips är då att uttrycka och förmedla det i sin ansökan och motivera varför det skulle passa ambassadörskapet.

Jag tror även att man ska tycka att det är en rolig och exalterande uppgift och ära att få vara ambassadör. För mig har det varit väldigt givande och roligt att få dela med mig och uppskattar alla som skrivit till mig med frågor och funderingar. Att hjälpa och inspirera andra är någonting som jag gillar!

Vad har du för planer för framtiden?

Just nu är jag faktiskt kvar i Seoul (5/1), min familj kom till Syd Korea och besökte mig över jul och nyår. Jag fick chansen att visa min familj landet jag bott i vilket var extremt kul. Jag bestämde mig faktiskt för att stanna kvar lite extra bara för att få spendera lite mer tid i Syd Korea. Jag föll verkligen för det här landet så mina planer är faktiskt att komma tillbaka hit och studera språk, men först måste jag hem till Sverige för att göra klart min sista termin i Västerås. Efter det kommer jag bara fokusera på att jobba för att tjäna lite pengar så jag kan åka tillbaka hit igen. Terminen här på Hanyang University har verkligen varit inspirerande och bra för mig. 

Och slutligen, vilket är ditt bästa råd till de som funderar på att studera utomlands?

Mitt bästa råd skulle nog vara att bara våga. Jag har växt extremt mycket som människa och har träffat helt otroliga människor och definitivt vänner för livet här. Och är ni som mig som var väldigt osäker och nervös med att prata och studera på engelska, var inte det. Jag var väldigt nervös för det, men kom snabbt in i det då det används dagligen. Som sagt en otroligt bra chans att utvecklas på alla sätt och vis!

Men en annan viktig sak är faktiskt att spara lite pengar innan man åker ner hit, för att det är så mycket utöver skolan som man vill göra. Det finns både andra städer och andra länder som ligger nära Syd Korea som man har möjlighet att åka och besöka. Seoul är fullt med häftiga upplevelser såsom konserter, festivaler och event men även affärer, restauranger och caféer så man kommer att vilja göra allt staden har erbjuda!

Låter som att du haft en grym upplevelse i Seoul. Stort tack för din fantastiska insats under de senaste månaderna och nu önskar vi dig stort lycka till med dina fortsatta studier!


Är du också intresserad av att bli Blueberryambassadör? Läs om hur du ansöker till vårt ambassadörsjobb här.

Om du vill veta mer om Hanyang University – Läs mer & ansök här.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig