Att ha varit ambassadör har pushat mig till att vara kreativ och hålla i gång mitt filmskapande

Hej Sebastian! Nu har du ju varit ambassadör för oss under en hel termin och vi vill gärna höra lite vad du tyckte om det.

Hur gick det till när du sökte ambassadörsjobbet?

Jag såg på hemsidan att det gick att söka till ambassadör och tänkte att det vore roligt att få chansen att, i mitt fall, jobba med filmskapande. Ansökningsprocessen var enkel, bara att skriva ett personligt brev med en motivering kring varför du ska bli ambassadör med några referenser till tidigare filmprojekt.

Yellowstone

Vad har du fått göra under din tid som ambassadör?

Jag har fått arbeta med min passion för filmskapande och vloggat om av vad jag och mina vänner hittat på i San Diego och USA. Att ha varit ambassadör har pushat mig till att vara kreativ och hålla i gång mitt filmskapande på ett sätt jag annars kanske inte hade gjort. Nu är det en sista vlogg kvar att släppa om vår sista resa till Mexiko vi gjorde i slutet på terminen.

Vad tycker du att man ska man tänka på för att bli en framgångsrik ambassadör? Passar det alla?

Använd dina styrkor. Vare sig det är att skriva spännande blogginlägg, ta snygga bilder och berätta om din dag genom stories eller göra film. Våga även testa saker du inte är van vid.

Sebastian vid Golden Gate Bridge

Vad har du för planer för framtiden?

Ska fullfölja resterande av min utbildning vid Linköpings universitet som civilingenjör inom industriell ekonomi. Vart det bär av efter examen är för tidigt för att veta säkert. Finns mängder av intressanta vägar att gå.

Och slutligen, vilket är ditt bästa råd till de som funderar på att studera utomlands?

Ta reda på vad som är viktigast för dig, vare sig det är språk, kultur eller möjligheter till att resa runt. Blueberry erbjuder möjligheter till att plugga i de flesta av världens hörn och har antagligen något som passar just dig. Och som sist var utlandsstudierna för mig en en-gång-i-livet upplevelse. Bara en termin av tio, vilket gjorde valet rätt enkelt att vilja åka.

Stort tack för din fantastiska insats under de senaste månaderna och nu önskar vi dig lycka till med dina fortsatta studier!


Är du också intresserad av att bli ambassadör? Läs mer om Blueberrys ambassadörsjobb här. Vill du göra som Sebastian och studera i San Diego? – Läs om San Diego State University här!

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig