De Montfort University – Universitetet där framtiden skapas

De Montfort University (DMU) är ett av Storbritanniens mest populära universitet, vilket är lätt att förstå. Universitetet grundades redan år 1870, då som en institution men har sedermera växt till ett av de största universiteten i Europa. Universitetet har fått internationellt erkännande tack vare deras utbildningar speciellt inom fashion och lärarutbildningar, ett högt antal examinerade studenter på arbetsmarknaden och tack vare dess läge i populära studentstaden Leicester. På DMU finns goda möjligheter att lyckas inom ditt valda ämnesområde, samtidigt som du får uppleva en riktig studentstad centralt i Storbritannien. Här ger vi dig fem anledningar till varför du ska studera på De Montfort University!

1. Utbildning i världsklass

Det är ingen tillfällighet att över 96% av De Montforts studenter varje år kommer ut på arbetsmarknaden inom sitt valda ämne. Universitetet har mycket god koppling till näringslivet och en praktisk approach på utbildningarna. Bland annat har universitetet samarbete med stora företag så som BMW, H&M, Nestlé, Tommy Hilfiger och GAP. Från början var DMU en institution med inriktning på konst och teknologi. Detta märks särskilt om du vill studera ett program med inriktning Fashion som till exempel Contour Fashion och Footwear Design. Flera av DMUs studenter blir årligen utvalda att visa sin konst på välkända Graduation Fashion Show i London. 

2. Brett kursutbud

På De Montfort University kan du välja och vraka ur ett mycket brett kursutbud och antingen studera fristående kurser (1-2 terminer) eller ett helt program. Du kan välja att läsa spännande utbildningar som till exempel Artificial Intelligence, Arts and Festivals Management, Human Resource Management, Journalism, Fashion, Visual and Performing Arts och Architecture. 

de montfort university leicester

3. En ekonomisk studentstad

Leicester är en riktig studentstad. Här studerar årligen cirka 40.000 universitetsstudenter och i staden bor det cirka 330.000 personer totalt. En stor del av stadens befolkning är med det sagt universitetsstudenter, vilket märks. Staden är en av de mest ekonomiska i Storbritannien att bo i för studenter. The Student Union på De Montfort University har över 100 aktivitetsgrupper som du kan gå med i. Många av universitetets studenter besöker även det lokala fotbollslaget Leicester FCs matcher på klassiska arenan King Power Stadium. Självklart finns även ett stort utbud av shoppingcenter, barer och restauranger att besöka.  

4. Boende på campus

Det kan vara svårt för nykomna studenter, speciellt från utlandet att hitta boende i sin nya studentstad. De Montfort University garanterar dig ett boende på campus som ligger centralt i staden under första terminen du studerar. Efter din första termin kan du söka boende i något av de 10 studentområdena som finns i staden, varav universitet äger tre av dessa. 

Campusbyggnad DMU

5. Möjlighet att resa

Då Leicester är en stad belägen i centrala delen av Storbritannien finns goda möjligheter att resa runt i landet. På din fritid kan du uppleva allt från söder till norr. Varför inte till exempel resa med dina vänner ner till storslagna Beachy Head Cliffs och se över klifforna mot Frankrike eller ta den långa resan norrut till storstaden Glasgow och upplev den skotska kulturen? Om du gillar att nörda ner dig i brittisk kultur finns massor att uppleva. 

Vill du veta mer om De Montfort University? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer! Här kan du även läsa mer om De Montfort University.Erik Havilehto

Praktikant