Har du blivit förälskad i Australien under din vistelse och vill stanna kvar? Vi delar här med oss om kunskap som vi har samlat på oss under åren om hur du kan stanna längre i Australien genom allt från Working holiday visum Australien till studentvisum. Tänk dock på att det är den Australiensiska myndigheten kring immigration som fattar alla beslut om visum i Australien på individuell basis.

Förlänga din vistelse i Australien

Det finns två sätt att förlänga din vistelse i Australien, antingen genom att studera eller att arbeta. Vi på Blueberry College & Universitet hjälper dig med allt du behöver kring utbildningar på college och universitetsnivå.

Om du inte är säker på vilken sorts visum du behöver för din resa och din vistelse har den Australiensiska Immigrationsmyndigheten tagit fram en funktion på deras hemsida där du enkelt kan få fram vilka sorters visum som är relevanta för dig. Du kan hitta informationen på deras Visa Finder. I det här inlägget har vi samlat de mest populära visum till Australien.

Temporary Graduate Visa

Är du redan i Australien och har studerat i två år på universitet eller college kan du efter dina avslutade studier ansöka om ett visum som heter Temporary Graduate Visa, fram tills dess att du fyller 35 år. Det finns två varianter av detta visum, Graduate work stream eller Post-study work stream, vilket visa som passar dig bäst kan du läsa mer om här.  Med ett Temporary Graduate Visa får du stanna i Australien under en specifik tidsram och har då möjlighet att resa runt, arbeta eller börja studera igen. Ett Temporary Graduate Visa låter dig stanna i Australien mellan 1,5 till 4 år beroende på din utbildning och Immigrationsmyndighetens krav, du kan läsa mer om Temporary Graduate Visa här.

Student Visa

För att kunna stanna i Australien kan du söka en ny utbildning, oavsett om du tidigare har studerat eller arbetat. Vårt tips är att du ser till att du har gått om tid på dig innan ditt existerande visum går ut. Om du gärna vill fortsätta studera i Australien rekommenderar vi att du börjar kolla tidigt på vilka utbildningar du kan ansöka till och vad det finns för kurser för dig. Du kan läsa mer om college och universitet här så kan vi hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen. Student visum i Australien kan såklart du som aldrig har varit i Australien, men vill flytta dit, också ansöka om, ifall du vill studera.

Working Holiday Visum Australien

Med ett Working Holiday visum har du möjlighet att arbeta inom många olika områden som till exempel på hotell eller restaurang, lager, byggverksamheter, evenemang och festivaler. Ett Working Holiday visum är perfekt för dig som vill både resa runt, men också bo och jobba i Australien. Visumet gäller i ett år, men kan förlängas till två om vissa krav uppnås.

Working Visa

I Australien finns det mängder av olika Working Visas för dig som vill arbeta i Australien och kanske i framtiden ha möjlighet att få ett Permanent Visa i Australien. I och med att det finns så pass många olika Working Visas är vår rekommendation att du pratar med den Australiensiska Immigrationsmyndigheten när du är på plats i Australien, för att se om något alternativ passar just dig. I många fall kan det underlätta din ansökningsprocess om du har en arbetsgivare som sponsrar ditt Working Visa. Här kan du hitta mer information om just Working Visas och vad som krävs för de olika alternativen.

Bridging Visa

Det finns något som heter Bridging Visa som du kan få om du ansöker om ett visum medan du har ett annat. Det kan också ha varit så att tidsperioden på ditt första visum har gått ut – men då får du speciella restriktioner om vad du får och inte får göra. Du kan läsa mer om Bridging Visa här. Ett Bridging Visa är inte något som du kan söka om, utan du får det från den Australiensiska Immigrationsmyndigheten om du är mellan två olika visum.

grotta, studera utomlands, australien, arbeta, leva, bo

Nu vet du förhoppningsvis allt om alternativen du har för att förlänga din vistelse i fantastiska Australien. Ta kontakt med oss på Blueberry om du har några frågor så hjälper vi dig!

 

Blueberry