Visste du att du kan göra drömmen om att resa till Bali möjlig genom att studera på Bali?

Resa till Bali på en budget

Har du precis slutat skolan eller bara vill ha ett break i vardagen och drömmer om att resa till Bali? Det många hindras av när de vill backpacka eller resa till Bali är att det blir alldeles för dyrt. Kostnader för flyg, boende och levnadskostnader kan lätt dra iväg när man njuter av en lång semester. Men visste du att det finns ett sätt att kunna både resa och bo på Bali, utan att spräcka din budget?

Finansiera dina studier på Bali med CSN

I samarbete med Blueberry kan du faktiskt studera på den fantastiska ön Bali på Warmadewa University! När du studerar på Bali får du chansen att uppleva Balis fantastiska kultur samtidigt som du kan backpacka och resa både runt Bali men också andra delar av Asien på helger och skollov. När du studerar på Bali med hjälp av Blueberry är du berättigad till studiestöd från CSN. Du kan låna till både studieavgifter, flyg och levnadsomkostnader, om du blir godkänd CSN. Du kan alltså både resa, upptäcka och leva på Bali, utan att tömma sparkontot – genom att studera!

Förläng din resa till Bali

Om du vill resa till Bali får du vanligtvis stanna i 30 dagar på ett turistvisum, men när du väl reser till Bali, varför inte förlänga vistelsen? Om du studerar på Bali får du stanna så länge studietiden pågår, och får därmed mer tid att resa på Bali. Du som väljer att studera på Bali kan välja mellan GAP-year eller Study Abroad i 1-2 terminer, vilket alltså gör att du kan stanna och resa på Bali i upp till ett helt år.

Livet på Bali

Bali är en fantastisk ö som kryllar av backpackers och rese-älskare från världen över. Här är det lätt att hitta nya vänner, samtidigt som man kan njuta av livet längs vita stränder och dopp i kristallklara blå hav. Bali är inte bara känt för dess fantastiska natur, utan också för dess rika kultur och utsökta mat. Balinesisk mat är känd för sina starka smaker och kryddor, och det är en kulinarisk resa som lockar matälskare från hela världen.

Platser att upptäcka när du reser till Bali

Ubud

Ubud är Balis kulturella hjärta och känt för sina konstnärliga byar, tempel och risfält. Här kan du besöka Ubud Monkey Forest, där du kan promenera bland apor och historiska tempelruiner. Ubud erbjuder också yoga-retreats, konstgallerier och traditionella dansföreställningar. Missa inte Tegalalang-risterrasserna, en av de mest fotograferade platserna på ön.

Uluwatu

Uluwatu är ett surfparadis med några av Balis bästa stränder och vågor. Surfare från hela världen flockas till stränder som Padang Padang och Bingin för att fånga vågor. Uluwatu Temple, beläget på en klippa med utsikt över havet, är en av Balis viktigaste tempel och erbjuder fantastisk solnedgångsutsikt. Här kan du också njuta av den traditionella Kecak-dansen på kvällen.

Canggu

Canggu är känt för sina trendiga kaféer, surfkultur och avslappnade atmosfär. Här kan du njuta av surfing på Echo Beach eller Batu Bolong Beach, utforska de många hipsterkaféer och restauranger som serverar både internationell och lokal mat, eller besöka Tanah Lot, ett av Balis mest berömda havstempel. Canggu är också en populär plats för digitala nomader och erbjuder många coworking-utrymmen.

Nusa-öarna

Nusa Lembongan, Nusa Ceningan och Nusa Penida, tillsammans kända som Nusa-öarna, är perfekta för äventyrssökare. Här kan du dyka, snorkla och upptäcka det marina livet, inklusive mantarockor och färgglada korallrev. Nusa Penida erbjuder också den ikoniska Kelingking Beach, där besökare kan njuta av spektakulära utsikter och en utmanande vandring ner till stranden.

T-rex beach bali

Gili-öarna

En kort båttur från Bali ligger Gili-öarna: Gili Trawangan, Gili Meno och Gili Air. Här finns inga motorfordon, vilket ger en avkopplande och lugn atmosfär. Dessa öar är kända för sina vita sandstränder, kristallklara vatten och utmärkta snorkling- och dykmöjligheter. Gili Trawangan är känd för sitt livliga nattliv, medan Gili Meno och Gili Air erbjuder en mer avslappnad upplevelse.

Studiealternativ på Bali

Du som är sugen på att resa till Bali har flera olika alternativ när det kommer till att studera på Bali. Du kan delta i antingen det tvärvetenskapliga Warmadewa International Program (WIP) med fokus på språk, företagande, ekonomi, management, marknadsföring och miljömässig hållbarhet eller det revolutionerande Bali Academy-programmet med fokus på entreprenörskap, digitalt innehållsskapande och hållbart företagande. Båda programmen har deltagare från flera olika nationaliteter varje termin, vilket gör det extra roligt för dig som vill studera på Bali. 

Gör drömmen om att resa till Bali verklig och förläng din vistelse genom att studera! Du kan boka gratis rådgivning och komma igång med din ansökan här!

Ellen Skog

Marknadspraktikant