Från studier i Santa Monica College till praktik på Blueberry

Maria, 28 feb, 2012

Jag heter Maria och kommer att praktisera på Blueberry tio veckor framöver. Här på Blueberry kommer jag kombinera mina studier inom media och kommunikation med mitt stora intresse för resor och kultur. De senaste åren har jag mer eller mindre levt i en resväska, vilket innebär att jag säkerligen kommer att stormtrivas här!


Jag och min kompis Linda vid Santa Monica Pier

Jag läser min sista termin på programmet för PR, media och kommunikation på Högskolan Dalarna. Under mitt andra studieår valde jag att förflytta mig och studierna till Los Angeles och Santa Monica College. I USA fick jag blanda nytta med nöje, och samtidigt ta del av ”The American Dream”, med allt vad det innebär. SMC är ett community college där man möter studenter från alla världens hörn. Lärarna är väldigt kunniga och delar mer än gärna med sig av sina egna erfarenheter och tips direkt från arbetslivet. Utöver studierna finns det alltid någonting att göra: spendera dagarna i Malibu eller Venice, eller varför inte dra en helg till Las Vegas och Grand Canyon. Det jag saknar mest är den dagliga dosen av solens strålar…

Tidigare har jag också spenderat ett par år i Barcelona – en stad som kom att bli min andra hemstad och som jag alltid väljer att återvända till så fort jag får chansen. Jag arbetade som aupair och studerade spanska (som tyvärr inte är lika bra som den en gång var). Barcelona har något för alla smaker, och för den som åker dit är stadsdelen Gracía väl värt ett besök. Här träffar du inhemsk befolkning och upplever en helt annan sida av Kataloniens huvudstad. Att få resa och upptäcka nya kulturer är bland det bästa som finns, och det är något jag värdesätter enormt mycket. Genom mina år utomlands har jag växt som person och fått mersmak för att arbeta internationellt i framtiden.

Kontakta gärna Blueberry om du är nyfiken på att resa och upptäcka. Här får du information och tips från  kunniga och erfarna personal!

Maria

Previous Area Manager