Få städer har en sån mystik och en sån lockelse som staden som aldrig sover. New York, New York. Drömmer du också om att bo här och vandra runt bland skyskraporna? Det kan bli verklighet om du väljer att studera i New York.


På Blueberry försöker vi besöka alla skolor vi jobbar med. Oftast reser vi runt ensamma och besöker skolor men en gång om året gör vi en gemensam företagsresa. Den här gången kom vi ända till New York.

New York Film Academy vid Union Square

Våra skolor

Vi passade på att besöka alla våra skolor i New York:

  • New York Film Academy är en av världens främsta filmskolor. Här kan du bl.a. studera Filmmaking eller Acting for Film. Miss Universum och Steven Spielbergs son är några av de tidigare studenterna. Skolan har en egen charmig byggnad på Union Square i New York där all filmundervisning äger rum. Acting- och musikalutbildningarna ges i skolans andra campus på Braodway i Soho. New York Film Academy är en skola som pulserar av kreativitet, det självklara valet för dig som drömmer om en karriär inom film. Läs vår student Mikaelas berättelse om sina studier på NYFA.

    Blåbär på väg till lunch nära Flatiron building
  • Long Island University är skolan för dig som vill läsa på ett riktigt universitet nära the Big Apple. Skolan har ett stort vackert campus och ett gediget ämnesutbud. Välj mellan Study Abroad-terminer och fullständiga degreeprogram. Här får du det bästa av två världar: du studerar i en lugn och trygg miljö samtidigt som du endast är 45 minuter från centrala New York och en knapp halvtimme från Long Islands långa glittrande stränder.
  • Berkeley College. På detta anrika college kan du läsa businessutbildningar mitt på Manhattan. Skolans huvudsakliga campus ligger på 43:e gatan i Midtown. Det är ett kontorsliknande stadscampus beläget i några våningar i en större byggnad. Det skolan saknar i skönhet tar den dock igen i läge. Ett stenkast från skolan ligger Grand Central Station, New York Public Library och inte minst Fifth Avenue känt för sin shopping och sina sevärdheter.
  • Rennert är vår populära språkskola i New York. Skolan ligger på 16e och 17e våningen i en skrapa på 45 e gatan, nära Berkeley College. Skolan har ett rikt kursutbud för dig som vill bättra på din engelska. Välj själv hur länge du vill läsa. Den första dagen får du göra ett språktest som ser till att du kommer på rätt nivå. Skolan erbjuder också populära tillvalskurser inom ämnen som dans, musik, fashion, drama och film.

Det kommer mera

Vi hann med en hel del under resans gång. Förutom jobb så blev det bl.a. prisvärd shopping, en promenad i Central Park och drinkar i solnedgången på toppen av en skyskrapa. Vi besökte också några till skolor som vi antagligen kommer att börja jobba med så håll utkik på vår hemsida efter nya spännande skolor.

Vill du också åka till New York och studera? Kontakta Blueberry för gratis studierådgivning. Vi berättar gärna mer om våra skolor i New York.

Undertecknad blickar ut över New York från the Top of the Rock
Per Liestam

Previous Marketing Manager