CSUN – en gammal men god vän!

Kärt barn har många namn, CSU Northridge är en av dem. Du kanske känner igen det som Northridge, eller CSUN, eller California State University, eller California State University Northridge, eller CSUN Matadors, jag har säkert missat något nu också. Men det är just det jag vill visa på, det finns flera saker som vi kallar flera namn men alla runt oss vet fortfarande vad vi menar. CSUN ligger i södra Kalifornien, norr om Los Angeles där du som Blueberrystudent kan du studera en eller två terminer på antingen Bachelor eller Masternivå och eller välja att studera en hel Bachelor Degree. Jag tänkte ta dig igenom varför California State University Northridge ska ha en fast plats på din studera-utomlands-lista.

Location, location, location.

Studera utomlands på California State University Northridge, på kartan kan du se vart skolan ligger mot Los Angeles.

När man funderar på att studera utomlands är det många saker som snurrar i huvudet. En av de som tidigt kommer är vart ska jag åka? Som svar på det får man oftast motfrågan, vart skulle du kunna tänka dig att åka? Ibland får man frågan, var vill du inte åka? Alla har vi olika favoriter och olika faktorer som gör att vissa städer är ett BIG NO NO! Sen finns det ju andra städer som verkligen lockar starkt. För mig var Los Angeles och Kalifornien något som lockade mycket, jag visste att någon gång i mitt liv ska jag bo i LA. Nu efter att ha bott där ett tag kan jag säga att allting är långt borta, det tar lite tid att åka från ena sidan av LA till andra. Vilket inte är så konstigt egentligen. Men bor du och studerar i Los Angeles har du möjligheten att se och besöka allt från Hollywood, till Venice Beach, Beverly Hills, Santa Monica, Malibu och Downtown LA.

En del av Los Angeles är det kända ”The Valley” också känt som San Fernando Valley, här utspelade sig ”A Cinderella Story” från 2004 med Hillary Duff och Chad Michael Murray. Alltså på andra sidan Hollywoodskylten som är hem till Warner Brothers Studio, Universal Studio, Sherman Oaks och California State University Northridge.

Studentliv när man inte studerar

Studera utomlands på CSU Northridge och bli en del av The Student Union, Matadors, och var med på några av de många events de anordnar.

CSUN har runt 40 000 studenter på campus i The Valley, för att dessa studenter ska känna sig som hemma på det stora campus behövs det att någon drar ihop dem. Därför har Northridges både en Student Union och en Associated Students Organisation som satsat på att studenterna ska kunna ha ett rikt studentliv både på och utanför campus. De anordnar allt från grillfester till bergsvandringar, det finns evenemang kring Pride och filmkvällar på campus under sommaren. Nu första veckan i maj har de Earth Week med fokus på att minska utsläpp, plast och föroreningar i naturen! Det finns alltså alltid någonting att göra på campus om man inte vill plugga.

CSU Northridge får också allra högsta betyg från internationella studenter, de känner sig mycket välkomnade och omhändertagna av skolans personal och andra studenter under sina utlandsterminer. Perfekt om man längtar hem och behöver någon som får en att tänka på annat ett tag.

Vad ska man studera?

Studera på CSU Northridge i Los Angeles på blueberry.nu

Northridge har ett stort utbud av kurser, inom allt från vanliga kurser som Business, Management, Economics, Media och Engineering till mer ovanliga kurser som Robot Mechanics och Autonomous Intelligent Vehicle. Dessutom har universitetet brett utbud av kurser och program inom media och kommunikation, samt riktigt bra filmutbidningar. Allt låter ju väldigt intressant men det bästa i min mening är att man enkelt kan tillgodoräkna sig kurserna hemma i Sverige sen. Du kan alltså åka iväg och studera en eller två terminer Study Abroad och välja fritt vad du vill studera, sedan komma hem till Sverige och fortsätta eller påbörja studier här och då få med de poäng som du arbetat ihop under din soliga tid i The Valley. Helt perfekt!

Ett universitet med en gammal historia

Studera utomlands på en av Kaliforniens äldta universitet, CSUN, Nothridge

California State University Northridge har som sagt 40 000 studenter något som gör dem till ett av USAs största universitet! Bland USAs totala 1500 college och universitet är alltså CSU Northridge en av dem som har flest studenter! Det är helt otroligt i mina ögon, det är fler personer som studerar på Northridge än det är som bor i många Svenska städer! Universitetet har funnits sedan 1958 och har sedan dess producerat många framgångsrika alumnus och en hel del forskning för att främja både universitetet, forskningsfältet och resten av världen.

Bli en bland många kända alumni

Studera utomlands i Kalifornien på Californai State University Northridge och bli en del av Northridge Alumni nätverk.

California State University Northridge har många studenter och har haft ännu fler under åren. Genom att du studerar på CSU Northridge blir du en del av detta fantastiska nätverk fyllt med kända namn. Bland annat skådespelerskorna Helen Hunt, Alyson Hanning, Eva Mendes och Eva Longoria har studerat på Northridge. Även sångerskan Paula Abdul, astronauten Scott J. Horowitz, atleten Florence Griffith Joyner, entreprenören Wendi Murdoch och baseball-spelaren Adam Kennedy har studerat på universitetet innan de arbetat mot sina framgångsrika karriärer. Ett imponerande gäng att vara en del av! Åh ingen vet vem som kommer fram i detta nätverk i framtiden!

Vart kan man bo när man studerar?

Pool på campus CSU Northridge
Pool på universitetets campusboende.

 

Boendesituationen på CSU Northridge är väldigt bra för svenska studenter, då Northridge erbjuder studentboende för nya studenter. Här finns allt du kan behöva när du kommer till en ny stad i ett nytt land. Det finns en pool när du behöver svalka dig, nya vänner som också bor i korridoren, tvättstuga, gemensamma utrymmen där man kan umgås och studieplatser för de som vill ha lugn och ro. Du kan även ta del av en Meal Plan och då även ha mat ordnat för hela terminen utan att du behöver handdiska smutsiga tallrikar. Hur perfekt som helst!

Fantastiska saker att se och besöka i Los Angeles

Studera utomlands i USA på CSU Northridge och ta en helikopter tur över Los Angeles.

Det finns fantastiska museum, platser och turistfällor att se i och kring Los Angeles. Här kan du hitta allt från parker du kan besöka helt gratis och ta en promenad i till mer eller mindre dyra museum och turistfällor som lockar många. Vad du känner för och prioriterar är ju självklart helt upp till dig men något jag rekommenderar är att ta en helikoptertur över Northridge och då även LA. Beroende på vad du bokar med för företag har du möjlighet att få se hela Los Angeles och The Valley från ovan. Allt från Angeles National Forest i öster till Thousand Oaks i väst går att se med Stilla Havet i horisonten. Du kan se bland annat Hollywood-skylten, Beverly Hills, Malibu, Hollywood Boulevard, Griffith Observatory och Warner Brother Studios från ovan.

Jag känner ju att det här var något jag missade senast jag var i LA! Är du intresserad av att åka till LA och studera, läs mer om hur du kan förverkliga dina drömmar här. Självklart finns Blueberry här och hjälper dig kostnadsfritt med ansökan och alla dina frågor.

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator