”Att bo i Sydney var en av de bästa upplevelserna i mitt liv och jag skulle inte ha gjort något annorlunda om jag kunde gå tillbaka i tiden”

Ida Maunula tog examen 2020 från en Bachelor of Business på International School of Management Sydney (ICMS) i Australien. Här berättar hon om sin studietid på den prisbelönta affärsskolan som ligger i utkanten av Sydney i surfsamhället Manly precis vid havet.

Vad var det bästa med att studera på ICMS?

Det bästa med ICMS måste vara platsen och studenterna. Studentgemenskapen på ICMS är så välkomnande och campus blir snabbt en plats att kalla hemma.

Vad tyckte du om att bo utomlands och hur var Manly att bo i?

För mig är Manly platsen att vara på i Sydney. Du kan se havet från överallt, det finns mängder av söta kaféer, vackra naturstigar och stränder likt inga andra. Att bo utomlands i Sydney var en av de bästa upplevelserna i mitt liv och jag skulle inte ha gjort något annorlunda om jag kunde gå tillbaka i tiden.

Berätta om din studietid utomlands? Vad gjorde du på din fritid?

Att studera vid ICMS var toppen, särskilt på grund av de små klasstorlekarna och den individualiserade lärarledda undervisningen. Under min fritid älskade jag att resa runt i Sydney, spela tennis, gå på gym eller njuta av en Acai-bowl i Manly.

Har du fortfarande kontakt med någon av dina klasskompisar?

Ja! Jag är fortfarande i kontakt med minst ett dussin av dem och jag vet att om jag någonsin skulle komma tillbaka så skulle jag välkomnas av en stor grupp vänner. Och även om jag någonsin vill besöka USA, Sydamerika eller någon annanstans i Europa skulle jag ha vänner där som kan visa mig runt.

Vad var ditt första jobb efter examen? Hjälpte din utbildning dig att få jobbet?

Jag tog examen i december 2020 men på grund av situationen med Covid-19 har det varit svårt att hitta ett ordentligt arbete. Lyckligtvis lyckades jag hitta ett jobb på en fastighetsbyrå i Spanien där jag arbetar som assistent. ICMS hjälpte mig definitivt att få jobbet eftersom jag läste många fastighetskurser samt gjorde min praktik på en fastighetsbyrå.

Vad gör du idag? Hur kom du hit?

För närvarande jobbar jag på distans ifrån Argentina. Jag bor med min pojkvän som jag träffade på ICMS, vilket har varit ännu en fördel med att ha studerat vid ICMS. Jag har kunnat resa runt i Argentina och utforska alla möjliga platser trots pandemin, så jag anser mig mycket lyckligt lottad.

Vilken var den viktigaste kunskapen du fick från dina studier som du tog med dig ut i arbetslivet?

Jag skulle nog säga att det är förståelse för olika kulturer. Det är en stor bonus i dagens globaliserade värld, att veta hur man interagerar med människor från alla olika kulturella bakgrunder. Det kommer säkerligen att vara en fördel i framtiden att ha ett nätverk av yrkesverksamma runt om i världen.

Vilka är de största lärdomarna du tar med dig? Är det något du har kunnat använda i ditt arbete?

Förutom all den kunskap och gemenskap som ICMS gav mig, var en av de största lärdomarna jag tar med mig från att flytta till Australien vetskapen om att jag klarar mig själv. Jag var ”tvungen” att börja om från en plats där ingen kände mig ännu och detta var verkligen spännande och skrämmande samtidigt. Det låter klyschigt men att flytta till andra sidan världen öppnar verkligen upp dina ögon för saker du inte visste om världen eller om dig själv.

ICMS vänner campus

Vilket är ditt bästa råd till en befintlig eller blivande student?

Jag tror att det bästa rådet är att bara kasta dig ut och göra saker utanför din bekvämlighetszon. Jag kommer ihåg den första dagen jag anlände till ICMS då jag var extremt jetlaggad och vaknade klockan 17.00. Jag gick till tjejernas badrum där en av tjejerna började prata med mig. Vi pratade lite och hon bad mig att följa med på ”lägereld och marshmallow-kvällen” som anordnades av skolan. Jag var så nervös men det slutade med att jag träffade de människor jag skulle tillbringa varje dag av terminen med och som jag fortfarande är vän med. Förutom detta var det extremt glädjande att prova nya saker som att surfa, prata med nya personer på campus och testa olika ”on-campus” jobb.

Tack Ida för att du berättade om din fantastiska tid på ICMS och stort lycka till önskar vi på Blueberry i din fortsatta karriär!


Vill du veta mer om ICMS? Läs mer här!

Saga Kjell

Key Account Manager