Arbetet du gör som ambassadör är även för dig själv i efterhand – Emma Ahlstedt

Blueberryamassadörererna Nathalie Bjurström (Berkeley College-student), Emma Ahlstedt (Hawaii Pacific University-student) och Maria Holmgren (BIMM-student) har nyligen avslutat sina uppdrag som ambassadörer för Blueberry. Under hösten har vi fått ta del av tjejernas spännande liv i New York, Hawaii och London och inspireras av deras studieupplevelser via vår utlandsstudieblogg och deras Instagram. Läs vidare för att få veta mer om våra ambassadörskapet och kanske vill du ta chansen att söka till att bli vår nästa ambassadör?

Hej! Hur gick det till när du sökte ambassadörsstipendiet?

Nathalie: Jag såg att Blueberry sökte nya ambassadörer via deras Instagram och kände direkt att det hade vart väldigt kul, både för mig själv att se tillbaks på senare men också för att kanske inspirera någon annan att ta steget att plugga utomlands. Jag sökte enkelt via Blueberrys hemsida.

Nathalie Rockerfeller

Maria: Jag fick ett mail från Blueberry där det stod om att man kunde söka jobb som ambassadör för dom under sin första termin på skolan och jag tänkte, varför inte? Så jag skrev en text om mig själv och skickade iväg den så fort som möjligt och sedan väntade jag i ett par månader på svar. Trodde faktiskt inte jag skulle bli utvald men jag blev så otroligt glad då jag fick höra att jag hade fått det.

Emma: Jag skrev ett personligt brev om vem jag är och varför jag skulle passa som ambassadör som jag skickade in till Blueberry. Tillsammans det personliga brevet skickade jag med några bilder på mig, kontaktuppgifter till referenser och information om mig (instagram, adress, personnummer etc) som kopplades ihop med min ansökan.

 När Blueberry sedan gått igenom alla ansökningar kontaktades jag av Johanna Aspeteg som berättade att jag fått jobbet, vilket jag direkt tackade ja till! Efter det fick jag information om hur det skulle gå till och fick möjlighet att ställa eventuella frågor. Supersmidigt!

Waikiki beach

Vad har du fått göra under din tid som ambassadör?

Nathalie: Jag har bland annat fått blogga via deras utlandsstudieblogg samt dela med mig av mitt liv i New York via min Instagram.

Maria:  Jag har Instagrammat mer än vanligt och försökt vara ännu mer duktig på att ta snygga bilder varje vecka och vara inspirerande till andra som är nyfikna på studier i London. Jag har även bloggat i utlandsstudiebloggen. Ibland har livet kommit vägen och man har råkat bli sjuk och ligger hemma vilket inte gjort att man fått så mycket content. Men då har jag försökt hinna ikapp då jag blivit frisk igen.

Emma: Som ambassadör har jag, under min tid på Hawaii Pacific University, hållt min Instagram uppdaterad med inlägg och storys varje vecka, svarat på frågor som framtida studenter skickat via dm och bloggat på Blueberrys utlandsstudieblogg. Med andra ord har jag dokumenterat en hel del under min termin utomlands genom att både skriva och fota! Jag har även skrivit tips för nya studenter som vill åka till specifikt Hawai’i och svarat på intervjufrågor som en avslutning på mitt ambassadörskap!

Vad ska man tänka på för att bli en framgångsrik ambassadör? Passar det alla?

Nathalie: Jag skulle säga att det passar dem som är villiga att dela med sig av sitt liv och vill inspirera andra till att ta steget till att plugga utomlands. Det är verkligen något jag skulle rekommendera till i princip alla, plugga utomlands är något av det bästa jag gjort.

Maria: Jag tycker man ska tänka på att försöka vara så inspirerande som möjligt. Och även fråga sig själv, vad hade jag velat se? Vad hade jag tyckt varit kul att läsa om nån annan? Jag tycker även man ska vara duktig på att skriva och blogga. Och att ta bilder och gilla att redigera är ett stort plus.

Nathalie Rooftop NYCEmma: Det kan vara lätt att vara inne i “utlandsstudie-bubblan” och glömma att dokumentera allt roligt som händer. Jag skulle säga att det är bra att tänka på att det är kul att kunna kolla tillbaka på både blogginlägg och bilder i efterhand, så arbetet du gör som ambassadör är även för dig själv i efterhand! Att vara ambassadör passar dig som gillar att fota och fånga ögonblick på bild – men jag skulle säga att det passar alla som har ett intresse av att dela med er av tips och vardag när ni är utomlands! Något annat som jag tänkte på i efterhand var att det hade varit kul att filma mer för att sätta ihop en film på slutet av terminen.

Vad har du du för framtidsplaner?

Nathalie: Mina planer inför framtiden är att gå klart min utbildning på Berkeley College och förhoppningsvis hitta en praktik plats inom modebranschen för att samla på mig ännu mer kunskap och erfarenhet. Förhoppningsvis ta ett OPT-år i USA.

Maria: Min plan just nu är att försöka satsa vidare på musiken, börja släppa lite låtar snart och jobba mig framåt. Jag funderar på att stanna i England ett bra tag! Men man vet aldrig vad som sker. Jag är väldigt hastig i mina beslut så jag kan hamna vart som helst.

studera-utomlands-london

Emma: Nu har jag precis kommit hem från Hawaii och försöker ställa om till vinter och kyla, men under våren är planen att skriva examensarbete samt sedan ta examen till sommaren. I framtiden drömmer jag om ett jobb som involverar att arbeta internationellt där jag kan få möjlighet att flytta runt mellan olika länder (och förhoppningsvis kunna bo i ett varmt land där jag kan surfa igen)!

Och slutligen, vilket är ditt bästa råd till de som funderar på att studera utomlands?

Nathalie: Om du har funderat eller bestämt dig för att du skulle vilja studera utomlands är mitt bästa tips att försöka lägga rädslan åt sidan och bara göra det. Det kommer inte bara att vara bra stunder, det är jobbiga stunder också men det är så värt det!

Maria: Mitt bästa råd är att vara öppen till att träffa nya människor och se det som ditt äventyr! Funkar det inte så har du i alla fall provat det och man kan ALLTID åka hem igen om man ångrar sig! Man lever bara en gång!

Emma: Tänk igenom vilken typ av vardag och miljö du vill vistas i när du väljer vart du ska åka. Är det storstad, strand och surf eller kanske skidåkning som lockar mest? En stor del av att plugga utomlands är miljön som du vistas i utanför skoltiden och vad du gör vid sidan av studierna som gör det speciellt. Vart du än hamnar kommer det att ge er nya erfarenheter och minnen – och det mesta löser sig på vägen, men att tänka igenom vad du vill spendera din tid med att göra kan bidra till att du hittar rätt! Sist men inte minst, – NJUT! Tiden går snabbare än du tror!

Bild från hiken Pali Puka

Stort tack för er grymma insats och lycka till med de fortsatta studierna!


Är du också intresserad av att bli ambassadör för Blueberry? Läs om vårt ambassadörsjobb för hösten 2022 här!

Vill du söka till en utbildning men är osäker över ditt studieval? Boka gratis studierådgivning här.

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig