Såhär kan du bli mäklare i USA

Oavsett om du redan är passionerad för fastighetsbranschen eller nyfiken på dess spännande möjligheter, kan det vara svårt att veta hur du ska gå tillväga för att följa din passion och ta steget ut i världen som fastighetsmäklare. Det är möjligt att studera till fastighetsmäklare utomlands och förbereda dig för en spännande karriär inom fastighetsbranschen. Däremot skiljer sig kraven för att kalla sig för fastighetsmäklare mellan Sverige och USA, skillnaderna mellan en svensk och en amerikansk utbildning är ofta väldigt olika och kan därmed vara svår att överföra. Därför är det viktigt att göra noggrann research och planering för att säkerställa att din utbildning och erfarenhet uppfyller de krav som gäller för att du ska bli en framgångsrik fastighetsmäklare.

Hitta din passion för mäklaryrket

Först och främst är det viktigt att upptäcka din passion för fastighetsbranschen. Kanske har du alltid varit fascinerad av att köpa, sälja och investera i fastigheter, eller så har du precis börjat utforska denna spännande värld. Oavsett vilket stadium du befinner dig i är din inre passion nyckeln till din framgång. När du brinner för det du gör, kommer du att vara beredd att övervinna alla hinder som kommer i din väg.

Studera till fastighetsmäklare i Los Angeles

Drömmer du om att studera till fastighetsmäklare i USA? Att studera här ger dig en värdefull internationell erfarenhet och möjlighet att bygga ett globalt nätverk inom fastighetsbranschen. Kanske har du också inspirerats av realityserien Million dollar listing där man bland annat får följa svenska Fredrik Eklunds liv som mäklare i USA? Då borde du kika in UCLA Extension som erbjuder en utbildning i real estate som är känd för sin höga kvalitet och expertis inom området. Los Angeles, med sin pulserande fastighetsmarknad, är den perfekta platsen att studera till fastighetsmäklare. Genom att välja UCLA Extension kan du läsa ett Real Estate-Certifikat där du får tillgång till ledande professorer och branschexperter som kommer att guida dig genom din utbildningsresa. Efter utfärdat certifikat kan du dessutom ansöka om OPT-visum som gör det möjligt att stanna kvar och jobba upp till ett år i USA. Läs mer om att studera till mäklare i USA här. Viktigt att ha i åtanke är att det kan vara knepigt att få ett visum förlängt efter OPT-tiden. Det utgår från att arbetsgivaren ser dig som en eftertraktad arbetstagare och därmed går in och sponsrar ditt visum via företaget. På det sättet kan du få ett så kallat ”Green card”.

Plugga till mäklare

Utbildning och nätverk som mäklare

Väljer du att studera ett år Real Estate Certifikat på UCLA Extension kommer du att fördjupa dig bland annat i ämnen som fastighetsvärdering och viktiga juridiska aspekter inom branschen. Kika in vad som ingår i Certifikatet i Real Estate på UCLA Extension här. Men utbildningen handlar inte bara om att lära sig teori; det handlar också om att bygga värdefulla relationer och nätverk inom branschen. Ta vara på möjligheten att delta i seminarier, workshops och nätverksevenemang som UCLA Extension erbjuder för att koppla dig till potentiella mentorer och arbetsgivare. Los Angeles erbjuder en mängd olika möjligheter att göra praktik eller arbeta inom branschen. Ta chansen och ansök om OPT-visum för att stanna kvar i USA och tillämpa dina kunskaper i verkliga situationer och bygga upp din arbetslivserfarenhet.

Fastighetsmäklare i USA

När du har fått värdefull erfarenhet i Los Angeles är det dags att ta steget ut på den stora scenen som en respekterad fastighetsmäklare. Använd ditt nätverk, din kunskap och din passion för att bygga en framgångsrik karriär i USA. Oavsett om du drömmer om att sälja lyxvillor i Beverly Hills eller förmedla investeringar i fastighetsprojekt, är din framtid som fastighetsmäklare spännande och full av möjligheter. Utbildningen inom real estate på UCLA Extension ger dig mycket kunskap och erfarenheter för att starta en karriär som fastighetsmäklare och göra dina drömmar till verklighet. Kom dock ihåg att real estate certifikatet skiljer sig från den svenska utbildningen för att bli mäklare, så det är viktigt att kolla upp vad som krävs för att bli legitimerad fastighetsmäklare i Sverige om du efter ditt OTP vill göra karriär här.

Nyckeln till att bli en framgångsrik fastighetsmäklare är att ha din passion som bränsle. Fastighetsbranschen är tuff att ta sig in på, men när du väl tagit dig in på marknaden är möjligheterna stora. Så var inte rädd att följa din passion och låt Los Angeles och UCLA Extension bli din väg mot en framtid inom fastighetsbranschen. Lycka till!

Har du frågor kring att studera till mäklare utomlands på UCLA Extension? Kontakta oss här så hjälper vi dig med rådgivning helt kostnadsfritt.

Tove Pettersson

Marknadspraktikant