Universiteten ger nu onlineundervisning

Blueberry har varit i kontakt med några av våra studenter som just nu läser i USA, Australien och på Nya Zealand. De delar med sig av hur deras vardag fungerar nu när de flesta universiteten ger onlineutbildning.

I många länder erbjuds precis som i Sverige onlineutbildning för att förhindra och fördröja smittspridning. Planerade lektionerna arrangeras och genomförs – men i annat format. Blueberrystudenten Astrid, som studerar på Santa Monica College i Los Angeles fortsätter sina studier på distans och tycker att undervisningen fungerar bra:

Jag har valt att fortsätta kurserna online så gott det går, vilket även skolan har visat starkt stöd till. Än så länge funkar det utan problem.

Många studenter har valt att stanna kvar utomlands och fortsätta sina studier på plats och våra college och universitet arbetar för att stötta studenterna. Astrid upplever att skolans kommunikation fungerat bra:

De har varit noga med att skicka ut information och alla lärare har hållit en väldigt professionell och hjälpande ton.

En av Blueberrys studenter som studerar på Nya Zealand är fortfarande kvar i Auckland men studerar hemma eftersom att universitetet är stängt för tillfället. Studenten som vi haft kontakt med säger följande om situationen:

All undervisning har pausats, samt alla inlämningar och prov. Jag har fått mail från en lärare med förtydliganden om hur det blir i just den kursen, men det är fortfarande många otydligheter för alla (även för lärarna skulle jag tro). Jag upplever dock att de flesta lärare och koordinatorer gör ett bra jobb att uppdatera oss om vad som händer.

Studenten väljer att fortsätta fokusera på sina studier för att göra det bästa av situationen, vidare säger hen följande om studiesituationen:

De flesta beskrivningar ligger uppe på nätet och jag antar att vi fortfarande kommer kunna ställa frågor och få svar. Det känns som att skolan kommer skriva så fort det blir en uppdatering…Det är en tuff situation men jag upplever att alla gör så gott dom kan för att hjälpa varandra, så jag känner mig relativt lugn. Det kommer gå bra.

Även i Australien har många universitet gått över till undervisning online, tills vidare. Många universitet har redan tidigare erbjudit ett stort urval av online-kurser, vilket gör att övergången gått smidigt. Vidare håller universiteten en kontinuerlig dialog med studenterna och deras International Team finns tillgängliga för att hjälpa studenterna med alla deras frågor, oavsett om det berör studierna, oro kring situationen, hemlängtan eller något helt annat.

Blueberry kommer att återkomma med mer information från våra studenter som är utomlands.

Ansökan inför sommar- och höstterminen är öppen och vi hanterar just nu många ansökningar inför dessa kursstarter och de längre fram. Kontakta oss och boka kostnadsfri rådgivning så hjälper vi dig att komma iväg.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig