“Att studera i Spanien var otroligt berikande och utvecklande!” 

Hej! Jag heter Ida, är 22 år gammal och är otroligt glad över att få introducera mig som marknadspraktikant här på Blueberry. Under min utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap vid Jönköping University hade jag möjligheten att studera en termin i soliga Valencia, Spanien. Att studera i Spanien var en otroligt berikande och utvecklande period för mig och jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter därifrån. 

Att studera i Spanien är helt fantastiskt!

I Valencia studerade jag marketing vid University of Valencia, som är det största universitetet i staden. Min studietid där var mycket rolig och det fanns många internationella studenter på platsen vilket ledde till att jag hade möjlighet att träffa människor från flera olika kulturer. Under min tid i Valencia arrangerade skolan ett flertal aktiviteter såsom paellamiddagar, studentfester och stadsvandringar. Dessa evenemang gjorde att det var enkelt att lära känna andra utbytesstudenter. 

Man lär sig otroligt mycket av att studera utomlands och min största lärdom under min utbytestermin var hur viktigt det är att kliva utanför min komfortzon och utmana mig själv. Mitt främsta råd till andra som ska studera utomlands är att inte vara rädd för att ta initiativ och ta kontakt med människor du är intresserad av att lära känna. Många studenter reser ensamma och är lika öppna som du för att lära känna nya människor. 

När jag studerade i Spanien fick jag verkligen en genuin inblick i den omtalade spanska kulturen och människornas avslappnade livsstil. I Spanien lever man verkligen livet till fullo genom maten, vinet, havet, stranden, språket, musiken och dansen. Valencia är en stad fylld med en mängd roliga aktiviteter. Populära aktiviteter inkluderade vandringar i bergen, avslappning på stranden och utforskning av stadens fantastiska utbud av restauranger. Dessutom ligger Valencia nära andra spännande destinationer som Barcelona, Ibiza och Mallorca, vilket gör det möjligt att utforska olika delar av Spanien och uppleva deras kulturer och sevärdheter. 

Mitt bästa minne 

Det är svårt att endast välja ut ett minne, då det var otroligt mycket intryck och häftiga upplevelser under mina sex månader i Spanien. Men något som var väldigt roligt och minnesvärt under utbytesterminen var den omtalade högtiden “Las Fallas” som firas i Valencia varje år mellan den 1:e och 19:e mars. Fallas är en folkfest där lokalbefolkningen välkomnar våren och högtiden lockar besökare från hela världen. Fallas-festivalen gav en inblick i Valencias kultur och dagarna var fyllda med livliga parader, musik, gatuföreställningar, fyrverkerier och festligheter som pågick på gatorna från morgon till kväll. Festivalen var även en rolig möjlighet att träffa och umgås med lokalbefolkningen som verkligen var stolta och inbjudande till festivalen.  

Att få uppleva Las Fallas var verkligen en minnesvärd och unik upplevelse som jag kommer att bära med mig för alltid. Det var en upplevelse fylld med glädje, gemenskap och kultur som jag är så tacksam över att ha fått ta del av. 

Här är fem saker som du inte får missa om du besöker Valencia:

  1. Besök Ciudad de las Artes y las Ciencias vilket är ett imponerande komplex av flera olika häftiga museer och kulturinstitutioner. Missa inte heller Europas största akvarium, Oceanographic, som ligger i samma område och är väl värt ett besök. 
  2. Besök Mercado Central, en av Europas största matmarknader. Här kan du njuta av en färgstark upplevelse och prova på lokala delikatesser.
  3. Prova på de på lokala rätterna som Valencia har att erbjuda, såsom paella, horchata och Agua de Valencia. 
  4. Utforska den charmiga gamla staden El Carmen, känd för sina mysiga gränder, vintagebutiker och autentiska spanska restauranger. Det är en perfekt plats att vandra runt och upptäcka Valencias historia. 
  5. Att gå på en fotbollsmatch på Mestalla stadion är en häftig upplevelse, även för dem som inte är fotbollsfans för att få en inblick i den spanska fotbollskulturen. 

Är du intresserad av att veta mer om studier i Spanien? Läs mer om studier i Spanien här!

 

 

Ida Malmberg

Marknadspraktikant