Upplevelsen av att studera utomlands är oslagbar!

Mitt namn är Rebecca och jag jobbar som Marketing Coordinator här på Blueberry. Jag har precis avslutat min masterexamen i marknadsföring på Macquarie University i Sydney. Under min tid i Sydney läste jag åtta olika kurser, fyra obligatoriska och fyra valbara.

Hur skulle du beskriva Macquarie University?

Macquarie University har ett stort och fantastiskt campus med olika byggnader för olika inriktningar. Jag hade alla mina kurser i Central Courtyard där även majoriteten av alla restauranger och skolans bar ligger. Central Courtyard ligger precis intill den stora parken vilket gjorde att vi hade en härlig vy från klassrummen och gott om plats för att sitta och plugga, äta lunch eller bara hänga på.

Campus på Macquarie University

Hade du någon favorit av kurserna du läste?

Min favoritkurs var Marketing Communications! Vår lärare var fantastisk med bra energi och väldigt engagerad. Uppgifterna var en bra mix mellan teori och praktiskt arbete med verkliga case. Vi fick bland annat en uppgift att ta fram en kommunikationsplan för en ny produkt antingen för IKEA eller L’Oreal där vi först skulle göra en målgruppsanalys baserat på teori och sedan göra ett förslag på grafiskt material hur kommunikationen skulle förmedlas till målgruppen.

Hur såg en vanlig skoldag ut för dig?

Alla mina föreläsningar var förinspelade online och alla workshops var på campus. Jag var på campus tre dagar i veckan, måndag till onsdag, för mina workshops. På onsdagar åkte jag antingen till campus på morgonen eller satt kvar efter skolan för att kolla på nästa veckas föreläsningar och göra klart uppgifterna inför workshopen.

Är det stor skillnad på att plugga på universitet utomlands jämfört med Sverige?

Jag skulle säga att största skillnaden var att närvaro är obligatoriskt och en del av betyget samt att vi hade små uppgifter eller quiz varje vecka baserat på föreläsningar och kursmaterial. En annan skillnad var även att det är totala poängen på kursen som avgör betyget, så är det en uppgift som man inte klarar fick man inte komplettera eller göra om men du kunde fortfarande klara kursen.

Vart bodde du och hur hittade du ditt boende?

Jag bodde i North Sydney med fantastisk utsikt över Opera Huset och Harbour Bridge. Jag gillade North Sydney då det är ett supermysigt område med ungefär mellan skolan och city. Jag åkte med min sambo så vi hittade en studio via en sida som heter Domain. Det kan vara lite knepigare att få en lägenhet via den sidan då man skickar in en ansökan till en rental agent och det är ofta stor konkurrens. Många använder sig av flatmates för att hitta boende med andra personer. Macquarie University har även boende på campus som kan vara ett bra alternativ.

Utsikt över Opera Huset

Finns det några platser du rekommenderar att besöka?

Det finns massor av ställen att besöka i Sydney! Det finns fantastiska stränder som Manly, Coogee och Bondi Beach, men även mindre stränder som Bronte Beach, Palm Beach och Watsons Bay bland annat. Jag skulle verkligen rekommendera att gå coastal walken mellan Bondi och Coogee samt ta färjan från stan till Watsons Bay.

Åk på en dagsutflykt till Blue Mountains! Det är så fint och massor med bra vandringsleder. Hunter Valley, ett vinområde två timmar från Sydney, är också bra för en dagsutflykt eller en helg.

Sen tycker jag man ska passa på att se mer av Australien när man ändå är där, det finns så mycket fina platser att se! Vi försökte resa så mycket vi kunde och här är några av mina favoritresmål: Stora Barriärrevet, Byron Bay, Uluru, Melbourne, Margret River och Esperance.

Solnedgång vid Uluru

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Våga! Är du sugen på att studera utomlands så ta chansen och gör det! Det är en fantastisk möjlighet och ett minne för livet. Ta vara på tiden och våga testa saker, gå med i studentföreningar, gå på event och upplev studentkulturen såväl som staden och landet som du pluggar i. Och stressa inte i onödan, det är lätt att stressa över saker som egentligen är helt onödiga att stressa upp sig för. Det mesta löser sig på ett eller annat sätt!

Känguru i solnedgången

Är du också intresserad av att studera på Macquarie University? Läs mer om Macquarie University här!
Har du frågor om utlandsstudier? Boka en gratis studierådgivning här!

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator