Isabelle tog hjälp av Blueberry för att förverkliga sina planer att studera i Kalifornien. Valet föll på USAs främsta college Santa Barbara City College. Vi får följa med i hennes berättelse om sitt studentliv i Santa Barbara.

Hej Isabelle!

Varför valde du att studera på Santa Barbara City College?
Jag visste att jag ville plugga i Kalifornien men inte på vilken skola eller exakt var. Därför började jag kolla på olika skolor och SBCC verkade vara en skola med ett bra studentliv samtidigt som skola erbjuder bra och billiga utbildningar jämfört med många andra College i USA.

Vad läser du för kurser?
Den här terminen valde jag att läsa kurser som verkade intressanta och kan hjälpa mig i framtiden så jag bestämde mig för att välja Crime and Human Behaviour, Public Relations, Grafisk Design, Golf och Pilates.

Hur skulle du beskriva skolan?
SBCC är en jättebra skola både om du vill plugga eller bara njuta av studentlivet i Santa Barbara. Skolan har en väldigt avslappnad stämning samtidigt den erbjuder bra utbildningar vilket gör att du själv kan välja hur mycket tid du vill lägga ner på skolan. Eftersom att skolan ligger på en kulle precis vid vattnet har skolan även en jättefin utsikt över havet.

Hur är Santa Barbara som stad att bo i?
Santa Barbara är en jättemysig stad att bo i. Eftersom att det är en liten stad är det inte lika hektiskt som i större städer men den är inte heller för liten och då LA och andra större städer bara är några timmar bort så man kan alltid ta en weekend dit för att uppleva storstadslivet. Det finns en del butiker och restauranger vilket skapar en ett mysigt centrum men det det är inte överdrivet stort. Om man vill festa ligger Isla Vista bara 20 minuter bort med bil och där är det fest någonstans i princip varje kväll.

 

Hur bor du och hur gjorde du för att hitta boende? Bor du själv eller med andra?
Jag bor just nu med tre andra svenska tjejer som jag träffade genom Blueberrys facebook sida i en lägenhet med två sovrum. Tillsammans mailade vi La Brezza vilket är lägenhetskomplexet vi bor i och fick en lägenhet ganska snabbt. Det var lite svårt att få tag i dom men sedan vi kommit hit har det inte varit något problem alls.

Vad gör du på fritiden?
På min fritid träffar jag nya människor, hänger jag på stranden, festar och åker på olika utflykter. Varje vecka finns även matcher i olika sporter och det finns andra evenemang på skolan då och då.

Är det stor skillnad på att studera i USA jämfört med Sverige?
Jag har aldrig plugga på universitet så jag kan inte jämföra att plugga här med det men för mig har att plugga på engelska inte varit nåt problem.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?
Under en vanlig skoldag har jag mellan 1-3 lektioner och sen är jag ledig resten av dagen. När jag valde mina kurser kunde jag se vilka tider det var så jag har själv kunnat lägga upp mitt schema som jag vill ha.

Vilka platser är absolut ett måste att besöka i närheten?
Om du vill festa är Isla vista definitivt ett måste.
För dem som gillar nöjesfält och karuseller skulle jag definitivt rekommendera Six flags och Universal studios i LA. Man borde någon gång under sin resa åka upp i bergen precis bredvid staden (det tar ca 30 min) och se utsikten antingen från Knapps castle eller någonstans i närheten. Självklart men ändå värt att säga är att man borde gå till Leadbetter stranden, beroende på vilken del av stranden man är på känns det som en helt annorlunda strand.

Vad är ditt bästa minne hittills från din vistelse?
Mitt bästa minne hittills var när jag och mina roomies åkte till Six Flags under Fright Fest eller när vi var i Santa Monica och Venice över en helg.

 

Hur kom det sig att du vände dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?
När jag bestämde mig för att plugga utomlands ville jag ha hjälp av någon som hade lite koll på hur allt fungerar med ansökningar, visum osv. Ungefär samtidigt hade jag en föreläsning på min skola om Blueberry. Eftersom att Blueberry verkade vara ett bra och erfaret företag som dessutom är gratis bestämde jag mig för att kontakta dem.

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?
Åk! Du kan alltid åka hem igen om du vill, men om du åker och ger det en chans kommer du inte att ångra att du gjorde det och ge inte upp för att allt är struligt, för det kommer det vara men när man väl är här är det värt det.

Vad har du för planer efter dina studier?
Efter mina studier planerar jag att åka hem till Sverige och fortsätta plugga där.

Tack Isabelle för att vi fick höra om dina upplevelser och erfarenheter på Santa Barbara City College.
Lycka till med dina fortsatta studier i Sverige!

Är du också intresserad av att studera på SBCC? Kontakta oss!

 

Vanja Ahlstrand

Previous Area Manager