Blueberry träffar många studenter som är i olika faser i sitt liv. Några har precis gått ut gymnasiet medan andra är mitt uppe i en kandidatexamen. Vissa har redan börjat fundera på sin Master medan andra har arbetat i några år och känner att de skulle behöva en nytändning. Eller så vill de helt enkelt studera något helt nytt. Oavsett av vilken anledning studenter vänder sig till oss på Blueberry är en sak gemensam för dem; De vill alla bort från Sverige och studera på en helt annan plats!

– Här är anledningarna att månadens universitet San Diego State University är ett grymt val för dig som vill uppleva the California way of living. 

Maybe I’ve been California dreaming…

För många är det USA och Kalifornien som lockar mest, anledningarna kan vara många men de spelar egentligen ingen större roll. Så länge du är villig att lägga ner lite tid och energi, hjälper vi dig att komma till din drömdestination! I just ’Cali’ finns det flera olika val när det kommer till college och universitet, det viktigaste är att hitta det stället som är bra för just dig. San Diego är ett av Blueberrys mest populära val och vi förstår varför…

Let’s take back California Summer…

¡TACO TUESDAY! En av anledningarna till att många dras till San Diego är att det ligger i södra USA och gränsar till Mexiko. Tisdagar är känt som Taco Tuesday och går inte förbi obemärkt. En halvtimma bort ligger den mexikanska gränsen så passa på att fira Spring Break! Inte blir det sämre av att vädret är USAs mest solsäkra och ligger i toppen med flest antal soldagar i landet. San Diego har sommar i stort sett året runt, i alla fall om vi jämför med våra kyliga nordiska somrar.

Tänk bara dig att du bor där det är några veckor kvar till jul men du kan slänga av dina flip-flops och gå barfota i sanden. När du surfar kanske du vill ha en våtdräkt men du kan hoppa i det blå utan isdobbar och risk för nedfrysning, och det är alltid något!

I’m goin’ to California…

En annan väldigt stor anledning till varför många Blueberrystudenter vill studera på San Diego State University är för att det finns ett stort utbud av kurser på både Graduate och Post-Graduatenivå. Oavsett om du vill studera en termin på SDSU under din Kandidatexamen eller om du vill påbörja din Master, är möjligheterna många. Det finns mer än 3000 olika kurser! Vad du än vill studera finns det sannolikt att hitta på San Diego State University.

California, blood orange sunset …

studera utomlands i USA, kalifornien, San diego, san diego state university, gaslamp quaters

Vad finns det mer i San Diego än ett universitet? Jo, massor! Det finns många olika delar av San Diego som är helt fantastiska att besöka och spendera timmar i. Du har Gaslamp Quaters som ligger mellan Balboa Park och Coronado. Ett jättetrevligt område som utmärker sig självt genom att vara ett fartfyllt och livligt område, känt för nattlivet och möjligheten att njuta av kvällarna. Inte minst Old Town erbjuder helt fantastiska områden och hus som är byggda i stil med stadens Mexikanska influenser. Här hittar du gott om Mexican street food och den mexikanska folkmusiken sorlar längs gator och torg. Dessa två områden ger dig möjligheten att se San Diegos rötter och varför staden idag ser ut som den gör. 

California, here I come …

Press play! Det är mångt och mycket som lockar till att studera i USA, inte minst studentlivet som syns i filmer och amerikanska serier. Självklart är inte alltid verkligheten som på film men studentlivet på SDSU erbjuder mer än 300 olika studentorganisationer. Det finns verkligen något för alla! Om du är intresserad av Fraternities och Sororities, sporter, kultur, Academic och Honors Societies. Det finns alla möjligheter för dig som internationell student att umgås med studenter från andra länder och kulturer, utöver dina nya amerikanska vänner såklart. Självklart finns ju också möjligheten för dig som vill att starta en egen studentorganisation. Be creative!

Come with us to California …

När du beger dig för att studera utomlands är det viktigt att det ska finnas aktiviteter att göra även när du inte är i skolan, eller om du helt enkelt behöver en paus från plugget. I San Diego finns det många härliga ställen att besöka. Du kan ta en dagstrip till San Diego Zoo och om du inte känner för att gå runt hela parken kan du åka korgliften och se djuren och parken från ovan. På väg till San Diego Zoo passa på att gå igenom Balboa Park och Spanish Village Art Center. Se fina vyer, hus och överraskande konst. Helt perfekt för en dag borta från biblioteket och långa föreläsningar!

Climbed onto the shores of California …

studera utomlands i USA, kalifornia, san diego state university, sommar, surfa

San Diego är en stad vid Stilla Havet med mängder av stränder och platser som ger en närhet till beachen. Det är självklart det är en stor anledning till att surfing blivit en så stor sport i San Diego. Det finns massvis med platser som du kan surfa på, ställen där du kan lära dig surfa eller lära ut till andra. Tänk dig att bo nära vattnet och kunna gå ner till stranden tidigt på morgonen och fånga några vågor innan du beger dig mot SDSU och dagens föreläsning. Helt fantastiskt! Om jag bara hade lyckats ställa mig upp på surfingbrädan…

 

Vill du också fånga vågorna medan du studerar på San Diego State University? Eller är Fraternities och en master något som lockar mer?

Påbörja din ansökan direkt här! Vi hjälper dig hela vägen fram!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator