”Det bästa med att studera utomlands är att man får uppleva en helt annan kultur och man skapar nya kontakter och vänner från olika delar av världen.” 

Hej! Jag heter Jimmie och jag kommer från Stockholm, men jag har nu bott i Bangkok i snart 6 månader. Jag studerar Bachelor of Business Administration/Bachelor of Business på UTCC campus i Bangkok. 

Varför valde du att studera utomlands? 

Jag har alltid tyckt att det skulle vara häftigt att prova på att bo utomlands, och jag har velat börja läsa på universitet ett tag med nu. Så då chansade jag och skickade in en ansökan, och här är jag nu en termin senare och skriver en intervju om det. 

Har du någon favorit bland de kurser du läser?

Ja, jag skulle nog säga att det var Thai Language and Culture eller Modern Innovation Technology. 

Hur skulle du beskriva skolan? Vilket var ditt första intryck när du kom till campus?

Stort och fint campus, iSM byggnaden som vi använder är väldigt fin och modern. Det första intrycket jag fick när man gick in på campus var att man ser att alla elever använder skoluniform, det är inte något man är van vid när man kommer från Sverige. 

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

Det har varit väldigt blandat med både online och on-site studier. När jag har varit on-site så brukar vi gå ut och äta lunch mellan klasserna och så har vi också vårt uppehållsrum med biljardbord etc som vi hänger i.

Vad tycker du om staden?

Wow, Bangkok har verkligen allt att erbjuda. Från billig streetfood till fina dyra Michelin restauranger. Fina tempel och mysiga parker mitt i staden. Utforska nattlivet i en stad som aldrig sover.  

Lumphini park

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag bor själv i en lägenhet, skolan hjälper till med att skicka förslag på olika boenden. Men jag hittade mitt boende genom att googla, det finns väldigt mycket att välja på i alla olika prisklasser. 

Har du några boendetips du vill dela med dig av?

Ett tips är att försöka hitta ett korttidskontrakt, hitta något med 3 eller 6 månaders kontrakt så att du kan känna efter om det är en lägenhet för dig och inte välja ett 1 års kontrakt direkt. 

Utsikt från lägenheten

Vad brukar du göra på fritiden?

Upptäcka Bangkok, gå ut med vänner och festa, resa runt i Thailand, jag ska till exempel flyga ner till Phuket idag.

Bild från en utflyktFinns det några platser som du rekommenderar att besöka?

Jag skulle väl rekommendera Chatuchak marknad, Lumphini Park, Grand Palace, RCA och Khaosan Road bl.a. 

Varför vände du dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?

Jag googlade efter att studera utomlands och då dök en annons upp om Blueberry. Jag hade en plan på att ansöka till ett svenskt universitet och kanske läsa en termin utomlands. Men så hittade jag Blueberry och läste på lite mer och såg att jag kunde ansöka om att läsa en hel Bachelor’s degree utomlands via er.

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Mitt tips är att om du verkligen är intresserad av att studera utomlands, skicka in en ansökan och prova på det. Jag ångrar ingenting, förutom att jag inte började studera tidigare. Du får uppleva så mycket kultur och knyta olika kontakter på ett internationellt universitet som du aldrig annars skulle göra. För mig var det helt klart värt det.

Vad har du för planer efter dina studier?

Jag har ingen riktigt konkret plan ännu, inte mer än att jag vill öppna ett eget företag. Om det sen blir i Sverige eller om det blir någon annanstans i världen, det får tiden utvisa. 

Vill du också studera utomlands i Asien? Boka en gratis studierådgivning för att få rådgivning och svar på dina funderingar.

 

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator