Upplev Auckland- en stad med magnifik natur och avslappnad miljö!

Staden som ligger i norra delen av Nya Zeeland kallas ofta för City of Sails, det är onekligen ingen slump att den går under det namnet, här finns mängder av yachter och det är även den stad med flest båtar per capita i hela världen (!). Auckland är främst känt för sin fantastiska natur, långa och vackra stränder, samt den magnifika stadsmiljön med alla höga skyskrapor. Vädret är dessutom behagligt och människorna (eller kiwis som de själva kallar sig) är väldigt trevliga, avslappnade och vänliga, bli inte förvånad om du ser folk vandra omkring barfota lite här och var. 

Kulturen i Auckland

I staden anordnas mängder av evenemang, här finns alltid något att göra! Till exempel olika teater-, musik- och dansföreställningar. Det organiseras också musikfestivaler, konserter och sportevenemang regelbundet.

Aucklands zoo är det största i Nya Zeeland och här finns många olika djur att upptäcka. Auckland Museum erbjuder besökaren en stor mängd kultur och historia med över 2000 olika konstverk. På Butterfly Creek kan du bland annat se över 800 olika fjärilsarter tillsammans med magnifika vattenfall och andra djur. New Zealand National Maritime Museum är ett välkänt museum som samlat 1000 år av historia och stadskultur. Waitakere Ranges regional park är en enastående nationalpark för att njuta av unik natur och en lugn oas.

Nya Zeelands högsta byggnad heter The sky Tower och är du en riktig våghals kan du gå på SkyWalk eller SkyJump därifrån på imponerande 328 meter upp i luften (!). Från Auckland Harbour bridge kan du även hoppa bungyjump om du är riktigt modig! 

Naturupplevelser i Auckland

Naturen i Auckland är häpnadsväckande och är nästintill ett sagoland där klippiga berg, långa sandstränder och stora gröna kullar breder ut sig. Det är inte konstigt att triologin om Sagan om ringen spelades in i staden, här finns magiska naturupplevelser som bara måste upplevas. I staden finns ett flertal härliga promenad- och joggingstråk som du kan välja mellan. Du kan även gå och strosa längs hamnen vid Tamaki Drive och se de magnifika byggnaderna och stränderna som breder ut sig här. Rotoroa Island är en ö som du också borde besöka under din tid i Auckland, den har varit stängd för allmänheten över 100 år men öppnade upp för några år sedan. På ön kan du ta del av det vilda djur- och växtlivet samt besöka det gamla fängelset och njuta av de vita långa stränderna. 

Passa också på att åka till vulkanön Rangitoto Island som består av häpnadsväckande natur och landskap, där du kan vandra på lavagångar. Upplev nationalparken Waitakere där du kan ta del av fantastiska surfstränder, vandringsleder, vattenfall och regnskogar. Piha beach är stranden du ska besöka för att uppleva en av de mest kända stränderna i Nya Zeeland, och kanske den vackraste av dem alla!

Mat och nattliv i Auckland

Vart du än går i Auckland kan du vara säker på att hitta ett härligt brunchcafé. Starta din dag på bästa sätt med ett stopp på exempelvis Major Sprout, Winona Forever eller Takapuna Beach Café. Är du ute efter något att göra på kvällarna finns det lite av varje, på Ponsonby Road finns mängder av restauranger, barer och nattklubbar. Vill du uppleva en annorlunda och färgstark kväll ska du besöka Karangahape Road, här kan du besöka alternativa barer och restauranger. Apero, Brothers beer och Golden Dawn är några av de barer som är väl värda att besöka!

I Auckland finns hela världens mat samlad, här kan du uppleva en smaksensation utöver det vanliga på någon av stadens finrestauranger. Kokako, Baduzzi och Ebisu är några av restaurangerna som du inte bör missa! Här finns även många budgetvänliga alternativ att äta på som erbjuder något enklare mat.

Att shoppa i Auckland

Parnell street är en härlig gågata och här finns shopping och butiker som passar alla, alltifrån lyxigare designkläder till handgjorda smycken och lokala konstverk. Om du känner för att besöka större varuhus finns det ett flertal att välja mellan, till exempel Sylvias eller Queens Arcade. Staden är också känd för sina märken och designkläder, vill du uppleva det ska du besöka Osborne Lane.

Missa inte heller att besöka stadens alla nattmarknader för att uppleva måltider från hela världen samt köpa handgjorda smycken och alternativ konst. Dessa marknader är mycket stora och flera chanser till fynd finns!

Är du också sugen på att plugga i Auckland och få uppleva allt staden har att erbjuda? Då kan du studera på prestigefyllda University of Auckland eller Auckland University of Technology.

Kontakta oss på Blueberry om du vill veta mer! Vi hjälper dig med hela processen kostnadsfritt!

Amelia Brådenmark

Praktikant