Studera på JMC Academy och skapa möjligheter inom musikbranschen!

”Åk – bara åk! Många tvekar pga kostnaderna som blir med CSN-lånet, men varför ska det hindra en från att följa en dröm?” Så säger en tidigare student om varför man ska studera på JMC Academy. Och det är väl just det, varför ska man inte följa sin dröm? Studera musik (eller någon annan kreativ utbildning) på JMC Academy! Här berättar vi mer om varför skolan är ett toppval. 

Många tidigare studenter har lyckade karriärer

Många studenter från JMC har fått framgångsrika karriärer efter sina studier. Tidigare studenter har bland annat arbetat med filmer som Happy Feet och på barnkanalen Nikelodeon. De har också medverkat i stora sportsändningar som till exempel OS eller Tour de France. Med en utbildning från JMC blir du attraktiv på arbetsmarknaden och har god chans att lyckas inom ditt valda område!

Studenterna erbjuds praktik och unika arbetsmöjligheter

På JMC får du arbeta praktiskt och delta i unika projekt, ofta genom samarbete med studenter från andra program. På så sätt lär du dig vikten av nära samarbete mellan olika team och yrkesroller och blir väl förberedd inför hur det funkar i din framtida bransch. Dessutom kan du göra praktik under utbildningen och få erfarenhet av branschen och värdefulla kontakter.

Campus finns både i Brisbane, Sydney och Melbourne

På JMC Academy kan du välja att studera i några av Australiens största städer! Varje campus har modern utrustning och andas modernitet och kreativitet. I alla tre städer finns det dessutom mycket bra arbetsmöjligheter efter din utbildning, då många stora produktions- och underhållningsbolag ligger här.

Berkelee International Network

JMC Academy är känd för sina professionella utbildningar och skolan är dessutom med i nätverket Berkelee International Network – ett globalt nätverk som består av utvalda institutioner som arbetar för att främja musik- och utbildningskvalitén i branschen.

Musikproduktion – Ta ditt musikskapande till nya nivåer

En nyhet som skolan lanserat är deras program – Music Production. Programmet är speciellt utformat kring praktiska projekt med fokus på ditt egna individuella musikskapande. Du får lära dig de senaste teknikerna och får en bred utbildning som hjälper dig utveckla ditt personliga konstnärliga uttryck och förbereder dig för ett flertal olika yrkesroller. Du kan bland annat bli musikproducent, ljuddesigner, musikförläggare eller artist! Programmet är flexibelt, då du kan välja att studera en Bachelor’s degree (Kandidatexamen) på två år (Fast Pace) eller i normal takt på tre år. Du kan även studera en diplomutbildning under ett års tid om du exempelvis vill komplettera befintlig kunskap eller testa på ett ämne innan du påbörjar ett längre program. 

Vill du också studera på JMC Academy? Kontakta oss för mer information eller gör en ansökan här!

Kolla även in våra inspirerade studentberättelser från JMC Academy!

 

Amelia Brådenmark

Praktikant