”Att studera utomlands ger dig en framtid full av möjligheter, fantastiska erfarenheter och vänner för livet! ”

Går du i tankarna att studera utomlands? Vill du lämna kylan i Sverige, lära känna en ny kultur och påbörja ditt livs äventyr? Vi som jobbar på Blueberry har själva studerat utomlands och rekommenderar det varmt till alla. Här har vi samlat 5 anledningar till varför du också bör ta steget ut i världen genom utlandsstudier!

Studera i New York

1. Vässa ditt CV

Studier i ett annat land är något som ofta väger tungt hos framtida arbetsgivare. Det visar inte bara på skickliga språkkunskaper, utan även en stor personlig utveckling samt viljan att vara öppen för nya kulturer. Att ha en utbildning utomlands på CV:t får dig att sticka ut i mängden!

 

2. Lär känna en ny kultur

Att komma till ett nytt ställe där det inte alltid fungerar som hemma i Sverige kan vara en utmaning, men samtidigt väldigt roligt och lärorikt. Det kan vara små oskrivna regler, som att man inte tar av sig skorna när man kommer hem till sina amerikanska vänner.
Syn på klädsel i det nya landet kan vara annorlunda, som i Australien där de allra flesta glider runt iklädda flip flops till både stranden, skolan och restaurangen. Det finns mycket nytt att lära vart du än bestämmer dig för att åka!

Tivoli i Amsterdam

3. Slipa dina språkkunskaper

Det engelska språket kommer du mer eller mindre alltid ha med dig, både privat och i arbetslivet. Är du säker i språket kan det kännas lättare och roligare att öppna dialoger med nya människor. Dessutom har de flesta arbetsgivare som krav att engelskakunskaperna ska sitta på plats. Att prata och skriva på engelska varje dag kommer automatiskt göra dig både mer bekväm och kompetent i språket.

Hollywood-skylten i Los Angeles

4. Personlig utveckling

Att resa till nya ställen, träffa nya människor och ta del av en helt ny kultur kommer få dig att växa otroligt mycket som person. Du kommer ständigt stöta på nya utmaningar som kommer att lära dig mer om dig själv och hur du fungerar i nya sammanhang. Det är en speciell situation att kanske för första gången vara ifrån den trygga vardagen hemma i Sverige. De största erfarenheterna får du utanför din comfort zone!

Blueberrystudenten Martina, AIT Alumni, Sydney, Australien, ansök via blueberry.nu, AIT

5. Vänner för livet

Även om det kan kännas läskigt att anlända helt själv i ett främmande land du inte tidigare bott i, så är du aldrig ensam. Du kommer att träffa likasinnade som precis som dig, har sitt livs äventyr framför sig. I våra studieorter samlas studenter från hela världen. Tänk att ni får dela detta tillsammans!

Låter studier utomlands som något för dig?

Här kan du läsa mer om var du kan studera utomlands. Det går fortfarande jättebra att söka till kursstarten till hösten. Kontakta oss för att boka en studierådgivning så kan vi tillsammans hitta en skola som passar dig och dina mål.

Vi hjälper dig helt kostnadsfritt genom hela processen!

Nora Erenmo