”I Los Angeles är ingen dröm för stor och Santa Monica College öppnar upp dörrarna för en framtid full av möjligheter.”

Santa Monica College ligger i underbara Los Angeles och är en av Blueberrys mest populära skolor för svenska studenter. Skolan har ett perfekt läge i stadsdelen Santa Monica med närhet till både stränder och pulserande stadsliv. Los Angeles är en stad utan dess like där ingen dröm är för stor! Blueberry har listat 5 anledningar till varför Santa Monica College är ett perfekt val för dig som går i tankar att studera på USA:s fantastiska västkust. Vi slänger också in bra tips från Sofia på Blueberry som tidigare studerat på SMC!

Santa Monica skylt

1. Staden Los Angeles

Los Angeles är en stad som aldrig sover och här händer det alltid något spännande! Utbudet på restauranger, shopping, barer, nattklubbar, stränder och hikingställen är så stort att precis alla hittar något som faller dem i smaken.

Restaurangutbudet är enormt och det finns något för alla smaker. De klassiska amerikanska hamburgerkedjorna In and out och Shake shack är väl värda ett besök. Hälsocafén och veganska restauranger går också i linje med stadens livsstil och här finns pärlor som populära Urth Caffé. Shopping i LA finns i mängder och i alla prisklasser. I Santa Monica ligger shoppinggatan Third street som har en bra blandning av butiker och välkända kedjor.

Hockey och basket är två omåttligt populära sporter i LA och här spelar bland annat Anaheim Ducks i hockeyligan NHL och Los Angeles Lakers i basketligan NBA. Att uppleva en match live är ett måste, stämningen i arenan live går inte att mäta!

När det kommer till barer och nattklubbar har Los Angeles ett nattliv man sällan tröttnar på. Här finns världskända klubbar som Warwick, Avenue och 1OAK (som råkar vara Rihannas favoritklubb).

Det är väldigt populärt att hajka i LA och här finns några riktigt bra rutter för både nybörjare och den mer rutinerade. Att hajka upp för bergen till Hollywoodskylten är något som står på mångas bucket list!

Studera i Los Angeles

Sofia tipsar:

Min absoluta favoritrestaurang är The Cheesecake Factory som är en kedja som serverar all möjlig mat och självklart otroligt goda cheesecakes. Ännu ett tips är restaurangen Perch LA som ligger i downtown!

2. Brett kursutbud & stora möjligheter

Santa Monica College erbjuder ett brett utbud av spännande kurser inom många olika ämnen. Du kan som internationell student välja att studera med Study Abroad programmet, då du studerar 1-2 terminer och välja och valfria kurser ur utbudet. Du kan läsa allt från mode, film och fotografi till journalistik, marknadsföring och business. Ett perfekt tillfälle att prova på olika områden för att hitta din grej.

SMC erbjuder en rad olika certifikat för dig som vill specialisera dig inom ett ämne. Ett certifikat kan du ta på 1-1,5 år och här kan du välja mellan ämnen som business marketing, international business, fashion merchandising, graphic design, cosmetology och mycket mer!

På 2 år kan du ta en Associate’s degree inom det område som intresserar dig. Efter en Associate’s degree finns det möjlighet att göra en transfer till ett universitet, för att läsa de sista åren på en Bachelor’s degree där. Du kan bland annat göra en transfer till UCLA, vilket står väldigt snyggt på CV:t. Möjligheterna på Santa Monica College är oändliga!

Santa monica college campus

Sofia tipsar:

Min favoritkurs jag läste på SMC var helt klart ”Introduction to Advertising”!

3. Underbara stränder

USA:s västkust har några av landets vackraste stränder, och Los Angeles är sannerligen inget undantag! I Santa Monica ligger populära Santa Monica Beach med den ikoniska piren med tivoli och spelhall. Att stranden ligger nära skolan är ett stort plus.

En annan välkänd strand är fantastiska Venice Beach. Venice är känd för sin gatuunderhållning, mysiga små butiker och en chill och härlig stämning! Här kan du bland annat åka runt på rullskridskor och även lära dig att surfa.

En kort bilresa från Santa Monica ligger Malibu Beach. En otroligt vacker strand där du kan skymta galet fina hus längs strandkanten. På piren i Malibu ligger mysiga caféer och trevliga restauranger att luncha på.

Andra stränder som är väl värda ett besök är Manhattan Beach och stränderna i området Laguna Beach.

Cyklist på venice beach

Sofia tipsar:

Santa Monica Beach är min favorit av alla LA:s stränder och ligger dessutom nära skolan, perfekt!

4. Perfekt utgångsläge för roadtrips

Att det finns mycket spännande att göra i LA råder det inga tvivel om! Men vill man utforska andra delar av USA har staden också ett perfekt geografiskt läge. Längs välkända Highway 1 som går ut med kusten kan du ta dig till många av Kaliforniens pärlor, ända upp till San Francisco och se fantastiska vyer från bilrutan.

På en strax över 4 timmars bilresa tar du dig till Las Vegas som ligger i Nevada. Här får du uppleva fantastiskt nattliv och staden blir ofta förknippad med sina förstklassiga casinon. Många passar även på att besöka Grand Canyon i Arizona som är en av USA:s mest välkända nationalparker med otroliga utsikter.

Vill man uppleva ytterligare typiskt amerikanskt collegeliv ligger Santa Barbara endast en 1,5 timme bilresa bort. Förutom vackra stränder och en lugn och mysig småstadsatmosfär är staden speciellt känd för sina collegefester i området Isla Vista. Ett tips är att åka hit under Halloween då det firas stort bland studenter i varje hörn!

Från Los Angeles kan du ta dig till Mexiko och staden Tijuana på endast strax över två timmar. Om du studerar på Santa Monica College under vårterminen, se till att fira spring break i Mexico för den ultimata collegeupplevelsen!

Las Vegas

Sofia tipsar:

Gör en roadtrip söderut till Huntington Beach och Newport Beach där serien The OC utspelas!

5. Den avslappnade livsstilen

Los Angeles bjuder på glamour och lyx i alla ära, men den sanna kaliforniska beach-viben influerar också staden. Människorna här är avslappnade, glada och framförallt öppna och välkomnande. I LA samlas folk från hela världen och det är en härlig blandning av människor från olika kulturer. Det är svårt att inte trivas i LA och trots att det är USA:s näst största stad är atmosfären här väldigt härlig och avslappnad.

Att få hänga på Venice Beach en eftermiddag och ta in all glädje och positiv energi, besöka piren i Santa Monica eller sola och bada på stranden mellan lektionerna gör det lite lättare att ta tag i plugget!

Venice Beach Palmer

”Det bästa med människorna i LA är att alla är så öppna och välkomnande” – Sofia

 

Låter livet på Santa Monica College som något i din smak? Ställ en fråga eller ansök här. Vår hjälp är alltid personlig och självklart helt kostnadsfri!

Vill du prata med Sofia om SMC? – Kontakta henne direkt via mail sofia@blueberry.nu.

 

Nora Erenmo