”Drömmen att flytta till USA har nog funnits där så länge jag kan minnas!”

Hallå där! Jag heter Linn Andersson, är 24 år och sitter just nu vid poolen på taket till min lägenhet med Hollywoodskylten åt ena hållet och skyskraporna i downtown LA på andra. Men det där med att ta steget och faktiskt ge sig iväg är lite svårare än man tänker sig. För ett år sedan bestämde jag mig dock, nu var det dags att chansa och åka! Jag tänkte skriva lite om varför jag valde att flytta till Los Angeles för att studera på University of California Los Angeles Extension

Linn Andersson UCLA

Vägen till Los Angeles

Att ta hjälp utav Blueberry var inget svårt val. Redan 2012 åkte jag på språkresa genom dem, till just LA. Jag var jättenöjd med all hjälp som jag fick då, så om jag någonsin skulle studera utomlands igen visste jag att jag ville ta hjälp utav dem. Tack vare att jag åkte på den där språkresan och fick min första ”taste of California” så kände jag att Los Angeles ville jag verkligen tillbaka till.

Så jag försökte bestämma mig för vad jag ville göra i USA, jag kände mig väldigt trött på skolan och plugga var det sista jag ville göra efter att jag hade tagit studenten. Men jag visste egentligen att det var nog ändå plugga jag ville göra om jag skulle åka tillbaka till LA, dock är det ju inte som skolsystemet i Sverige att det mesta är gratis… Så jag bestämde mig för att jobba och spara ihop lite pengar för att sedan se hur jag kände inför att plugga.

Certificate på UCLA Extension

Jag var tillbaka i Los Angeles 2 somrar innan mina studier på UCLA Extension. Men då bara för resandets skull. Jag och min kompis åkte till Santa Barbara och körde förbi deras välkända Santa Barbara City College och började känna oss lite lockade till att studera igen. Under hösten 2016 efter vår senaste trip till Kalifornien så började vi prata om att kolla upp allt som skulle behövas för att studera i USA.

Att vi ville studera i LA visste vi ju redan, men vad skulle vi välja för skola och vad skulle vi välja för program? Efter en del research bestämde vi oss för ett Certificate på UCLA Extension. Jag studerade på handel- och administrationsprogrammet i gymnasiet och fastnade för marknadsföring redan då, så för mig blev det rätt självklart att välja marketing som inriktning. Det första vi gjorde var att åka upp till Stockholm för att göra TOEFL-testet. När resultaten från det hade kommit fyllde vi allt inför ansökan, vi skickade in den, blev antagna och började med visumprocessen och sen sprang tiden bara iväg och det var september och dags att ta med sig väskorna och flytta till andra sidan jorden!

Linn Andersson UCLA

Skidor, surfning och alla möjliga sorters aktiviteter!

Eftersom jag och min kompis åkte hit ihop så letade vi boende tillsammans, vilket var en utmaning men samtidigt en erfarenhet. Nu bor vi i Hollywood och jag trivs som fisken i vattnet. Los Angeles som stad tycker jag är helt fantastisk. Två timmar åt väst kan du surfa och två timmar åt öst kan du åka skidor (några månader om året i alla fall). Det finns något att göra för alla tillfällen, vare sig man är intresserad av hälsa, teater, sport, musik eller mat. Jag spenderar mycket av min fritid med att hikea, umgås men mina nyfunna vänner och så använder jag mitt inköpta års pass på Universal Studios väldigt flitigt! Skolan är jag också väldigt nöjd med, jag har haft toppen-lärare i alla mina ämnen hittills och bra klasskamrater också! I de flesta av mina kurser är det i princip bara internationella studenter vilket jag tycker är väldigt kul. Man lär känna så mycket nya människor och lär sig så mycket om andra kulturer och traditioner. Utöver att gå i skolan och studera så har jag även en praktikplats som jag är på 3 dagar i veckan vilket jag tycker är jättekul och lär mig väldigt mycket utav.

Linn Andersson UCLA

”Känner du dig sugen på att studera i USA, kanske just på UCLA Extension, så säger jag bara – gör det!”

Mitt Certificate är klart i juni och efter det har jag möjligheten att söka jobb här i USA eftersom man får ansöka om ett OPT-visum efter studier som är 9 månader eller längre. OPT står för Optional Practical Training och är ett visum som ger dig tillåtelse att jobba för att få erfarenhet inom ämnesområdet du studerat. Finns det en chans att få jobba med det jag tycker är som roligast, så är det en möjlighet jag inte vill gå miste om! Men det kan vara lite svårt att förutspå framtiden så just nu tar jag det lite som det kommer och får vänta och se vad framtiden har att erbjuda :)

Känner du dig sugen på att studera i USA, kanske just på UCLA Extension, så säger jag bara – gör det!! Man får ut så mycket av det, man får träffa så mycket nya människor, man växer som person och framför allt är det så himla kul!

Vill du likt Linn leva dina drömmar i Los Angeles, ansök till UCLA Extension så hjälper Blueberry dig med hela ansökan. Har du fortfarande några frågor innan du kan bestämma dig, inga problem! Kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor.

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist