Lär känna Lovisa som vann en termin på Edith Cowan University!

ECU, också känt som Edith Cowan University är ett av Australiens stora universitet. ECU har under 8 år i rad fått högsta betyg av ”Good Universities guide” när det gäller nivån på lärarna och antalet nöjda studenter. Under våren hade Blueberry tillsammans med ECU Business School en tävling för elever som går tredje året på gymnasiet. Nu har en vinnare utsätts utifrån den video eleverna skulle skicka in med sin anmälan. Vi har tagit tempen på Lovisa som går tredje året på Viktor Rydbergs gymnasium i Stockholm och har börjat sin resa mot ECU, Perth och Australien.

Vinnare av vår ECU tävling om en gratis termin i Australien.

Hej Lovia! Grattis till vinsten! Vad var det som gjorde att du ville studera utomlands?

Hej Blueberry! Tack så mycket! Jag har alltid känt att det verkar roligt och lite ”spännande” att studera utomlands och Australien har alltid varit ett lockande resmål. Det känns lite overkligt faktiskt, att jag ska åka till Australien i sommar. Allt kom väldigt fort så det känns ju självklart väldigt roligt och spännande samtidigt som det är nervöst att åka ensam till andra sidan jorden.

Vad var det som lockade med Edith Cowan University och Australien?

Studera utomlands i Australien och Perth, Blueberry hjälper dig hela vägen.

Jag visste inte så mycket om Edith Cowan University innan tävlingen, men nu när jag har läst på om ECU  tycker jag att det verkar superintressant och roligt. Ett bra universitet med mycket olika kurser, inriktningar och personer. Jag tänker att när jag är i Australien ska jag ta möjligheten att åka över till östkusten också, något jag gärna vill se och uppleva. Så jag ska försöka stanna kvar lite efter skolan har slutat och resa runt i Australien.

Vad fick dig att ansöka och vad tänkte du när du planerade din video?

Jag har alltid haft Australien som ett mål att resa till och stanna lite längre i, så när tävligen kom kändes det som en självklarhet att ansöka. Jag fick reda på ECU tävligen och Blueberry genom ett mail jag fick av min ekonomilärare bara några dagar innan videon skulle skickas in, så allt vid ansökan gick väldigt fort. På grund av det hann jag inte planera allt i min video men jag försökte ta lite inspiration av Vouges ide med ”73 Questions”.

Hur kändes det att du vann ECUs tävling om en gratis termin?

Det kändes väldigt overkligt, roligt och nervöst. Men såklart hur kul som helst!

 

Vad kul, vi ser fram emot att få se och höra mer om dina studier och ditt äventyr i Australien! Är du också intresserad av att studera på Edith Cowan University som Lovisa, kontakta oss på Blueberry så kan vi svara på alla dina frågor. Vet du redan att det är till ECU du ska kan du fylla i din ansökan här.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig