Macquarie University – Ett innovativt och prisbelönt universitet

Macquarie University präglas av ett välförtjänst gott rykte. Här har många viktiga innovationer ägt rum, visste du till exempel att det trådlösa nätverket Wi-Fi utvecklades här? Universitetet har dessutom fått ett antal priser för sin undervisning.  

Ett universitet med högt betyg

Det internationella rankningssystemet QS Star ger Macquarie University högsta betyg i alla kategorier. Universitetet tilldelas också högsta betyg när det kommer till undervisning, anställning och forskning. Utöver detta har universitetets business fakultet blivit utsedd till den bästa i kategorin i hela Australien!

Goda jobbmöjligheter efter studierna

90% av studenterna från MQ får jobb inom sitt arbetsområde efter sina studier. Detta är både tack vare sitt läge (universitetet ligger i ett högteknologiskt område i Sydney) och deras yrkesinriktade utbildningar. Här finns goda chanser till praktik, då alla studenter erbjuds praktikplatser. Universitetet är även medlem i PACE som ger studenterna tillgång till ett flertal olika praktikplatser, studieresor samt utvecklingsprojekt.

Generösa stipendium på Macquarie University

Som svensk student får du 5000 AUD (ca 32 300 SEK) i rabatt per år på skolans terminsavgifter, du får även ytterligare 5000 AUD på plats när du kommer till Australien. Har du höga gymnasie- eller universitetsbetyg kan du också få ännu ett stipendium som heter Macquarie University International Scholarships (MUIS). Här finns många och generösa stipendium som du kan ta del av! Fråga oss på Blueberry för mer information eller läs mer om MQs stipendium här.

Vackert grönskande campus

Macquarie University är beläget precis utanför Sydney (som enligt många är en av världens härligaste städer) och universitetet omges av ett vackert och grönt campus. Flera studenter och lärare på skolan beskriver universitetet och campus som en egen liten stad. Det är också otroligt smidigt att ta sig hit eftersom universitetet har sin egna tågstation precis utanför skolan! Campusområdet har också ett stort antal caféer, barer och andra nödvändiga faciliteter. Som om det inte var nog erbjuds studenterna ett flertal sportanläggningar, så som simbassäng, gym och basketplan.

Internationellt och välkomnande universitet

På universitetet studerar 40.000 studenter, varav 25% kommer från över 100 olika länder! Här har du stor chans att träffa människor från hela världen och skapa ett värdefullt kontaktnät för din framtid! Glöm inte även att det finns många studentaktiviteter och studentklubbar som du kan bli medlem i. Till exempel finns många sportklubbar och föreningar som är fokuserade på specialintressen och kulturella klubbar som har fokus på ett specifikt land eller kultur.

Ansök till Macquarie University i Sydney på blueberry.nu

Ta chansen att studera på Macquarie University.

Kontakta oss om du har frågor!

 

Amelia Brådenmark

Praktikant