UW Madison – Ett universitet som har allt!

Prisbelönta University of Wisconsin – Madison, eller UW Madison som universitetet också kallas har blivit rankade som #11 på Forbes lista över de bästa offentliga universiteten i landet! Här får du den ultimata studentupplevelsen med grymma sportevenemang, stort utbud av studentklubbar och ett aktivt barliv. Utöver detta kan du som gillar friluftsliv ta del av riktigt bra sportmöjligheter och fantastisk natur. Läs mer om universitetet i norra USA som ger dig den ultimata studieupplevelsen!

Studentlivet är något alldeles extra

Universitetet har funnits sedan år 1848 och har sedan dess hunnit etablera över 1000 olika studentföreningar (!), du har därför stor chans att hitta studenter som delar samma intresse som dig. Varje är är över 4000 studenter med i någon av universitetets Fraternities eller Sororities! Att delta på universitetets mässa i början av varje termin där bra, då får du en introduktion till alla olika studentföreningar och vilka du kan engagera dig i. Nedan ser du studenter som deltar på en Workshop på temat ”Body Positivity and Black Sexuality Paint Night workshop” arrangerad i samarbete med Delta Signa Theta Sorority.

Upplev sportens värld på UW Madison

Eftersom staden Madison är en av USA:s främsta sportstäder har detta även satt sin prägel på UW Madison! Här peppas universitetets lag av dess maskot inför alla matcher och alla elever och medarbetare på skolan och övriga i staden är engagerade. Inför varje match blir det en riktig folkfest! Oavsett om du är intresserad av sport eller inte, kommer du känna den gemenskap som skapas här på UW – Madison. Här finns också mängder av sporter att utöva själv och upptäcka, vad sägs om exempelvis volleyboll, friidrott, basket, gymnastik eller cheerleading?

Faciliteterna

UW Madisons faciliteter är både klassiska och moderna och alla har en unik charm. Universitetets olika gymfaciliteter är särskilt imponerande, det nedan är över 2500 kvm stort och har åtta banor för bollsporter, fem lektionssalar och en stor pool!

Utbildningarna inom kommunikation, marknadsföring och media är världsberömda

Universitetet har en lång historia och var en av de första i världen att skapa utbildningar inom kommunikation. Så här beskriver de själva sina utbildningar inom området: ”We ground our teaching in the liberal arts, preparing students not just for the jobs of today, but for the ever-changing media landscape of tomorrow. From the heart of a world-class university, we create critical thinkers, problem solvers, researchers and innovators.”

Bo i härliga Madison – en stad som imponerar

Madison är ungefär lika stort till ytan som Uppsala och är beläget i norra delstaten Wisconsin i USA. Staden är byggd runt fyra sjöar vilket gör det till en otroligt vacker stad! Madison har dessutom blivit utnämnd till USA:s bästa stad att bo i på grund av att staden har den renaste luften i USA och här cyklar fler än åker bil! Madison är samtidigt en viktig ekonomisk och teknologisk stad där flera stora företag har sitt huvudkontor, något som gynnar studenterna efter sina studier som får chans till många arbetsmöjligheter.

 

Vill du studera på University of Wisconsin- Madison?

Kontakta oss gärna om du har några frågor om universitetet! Eller påbörja din ansökan till UW – Madison här!

Amelia Brådenmark

Praktikant