Min tid på Swinburne University i Borneo!

Jag har alltid velat studera utomlands då jag ser det som ett bra tillfälle att uppleva andra kulturer. Anledningen till att jag valde att åka till Malaysia och Borneo var att jag ville uppleva någon helt ny kultur och åka till en stad där jag inte visste vad jag skulle förvänta mig. Jag hade dessutom fått Malaysia och Blueberry rekommenderat från kompisar som har åkt tidigare år. Innan jag åkte iväg hade jag kontakt med Blueberry vilket fungerade bra. Jag fick alltid snabba svar och blev trevligt bemött.

Jag reste till Malaysia tillsammans med en kompis och vi anlände ett par dagar innan vi började på Swinburne University of Technology Borneo. Terminen började med ett par dagars introduktion där man fick chans att ta del av diverse information inför den kommande terminen men inte minst att redan då lära känna andra utbytesstudenter. Det blev alltså något av en mjukstart innan studierna drog igång. Från första början kände jag mig välkommen på universitetet och har alltid känt av den positiva atmosfären som finns. Det har funnits anställda att vända sig till för att få svar på de frågor man har haft vilket var en trygghet, speciellt i början.

Kuching är en stad med en avslappnad stämning och en bra utgångspunkt för att upptäcka vad Borneo har att erbjuda. Under min tid på Borneo har jag tillsammans med vänner hunnit med ett flertal resor och utflykter. Vi har paddlat i regnskogen, besökt ett rehabiliteringscenter för orangutanger och tagit dykcertifikat men har även hunnit med resor till Indonesien och Singapore. Utbytesterminen har även inneburit många nya vänner från alla världens hörn inklusive Australien, Sri Lanka, Tyskland och Malaysia.

För min del har det gått mycket bra att hitta kurser som jag kommer att kunna tillgodoräkna mig till min utbildning vid Linköpings Universitet vilket jag ser som någonting mycket värdefullt.

Avslutningsvis kan jag säga att min termin på Swinburne har varit lärorik på många sätt. Jag har haft väldigt kul och jag har med mig vänner och minnen för livet!

/Elin Larsson

Läs mer om Swinburne University of Technology Borneo.

Elin Larsson