Mitt råd till dig som funderar på Santa Monica College: GÖR DET! 

Elin Sjölin ska precis påbörja sin andra termin på Santa Monica College i Los Angeles. Här berättar hon om varför SMC är det perfekta valet för dig som vill testa på collegelivet i USA!

Varför valde du att studera på SMC? 
Jag valde SMC för att det är en av det mest prisvärda skolorna i området. Den hade många internationella studenter och kurser som passade mina intressen.

Vad läser du för kurser?
Jag pluggar olika kurser inom media. Tv-produktion, videoproduktion och radio men ska även läsa träningskurser nästa termin för att få lite variation.

Hur skulle du beskriva skolans campus?
Skolan är uppdelad i olika byggnader med bra rastplatser, ett stort bibliotek, träningsarena och pool.

Hur är Los Angeles som stad att bo i?
Los Angeles är en stad med mycket liv och rörelse vilket jag älskar! Det finns alltid möjligheter och saker att upptäcka.

Vart bor du och hur gjorde du för att hitta ditt boende?
Jag bor i Venice och det passar mig utmärkt! Jag har nära till stranden, shopping och skolan men är ändå bara 30 minuter bort om jag vill in till Hollywood.

Bor du med svenskar eller andra nationaliteter?
Jag bor tillsammans med fyra andra svenska tjejer i ett lägenhetskomplex där det bor blandat med folk från hela världen. Jag hittade mitt boende genom en Facebooksida.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?
Det finns ingen ”vanlig skoldag” då mina lektioner och projekt varierar väldigt mycket. Eftersom jag studerar media så får vi gå på föreläsningar med folk inom branschen och åka på studiebesök.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden brukar jag och mina kompisar cykla ner till stranden, strosa runt på shoppinggatorna, träna eller bara ha en slapp dag vid poolen.

Vilka saker är ett absolut måste att göra om man är i Los Angeles?
Det finns mycket att upptäcka i Los Angeles men något som man inte alltid tänker på är att det finns många fina ställen att hikea på. En hike upp till Hollywoodskylten är ett måste!

Vad är ditt bästa minne hittills från din vistelse i USA?
Stockholm CA festival. Den första svenska utomlandsfestivalen ägde rum mitt inne i downtown och det var helt klart en av dom bästa dagarna. Det bjöds på sol, svensk öl och bra artister!

Är det något som inte är som du föreställde dig innan du åkte?
Jag trodde inte att jag skulle träffa så många härliga personer som jag gjort. Många befinner sig i samma situation och det är enkelt att lära känna folk. Folk är öppna och vill hitta på saker precis som jag.

Varför valde du att vända dig till Blueberry? 
I början när jag var osäker på vad jag ville och jag hade många frågor så vände jag mig till Blueberry och fick hjälp. Det kändes rätt från början och jag kände att dom underlättade och vägledde mig genom processen. Det är en lång process innan man är redo att flytta men det är helt klart allt besvär och med Blueberry så blir det lite lättare att förstå sig på systemet, avgifter och regler.

Har du några tips till andra som också är sugna på att studera utomlands?
GÖR DET! Det finns ingen person jag träffat som ångrat sitt val, tvärtom! Många som bara tänkt stanna en termin stannar betydligt längre, däribland mig själv. Man växer så mycket som person och det är ett stort äventyr. Man träffar nya människor och man lär sig nya saker.

Vad har du för planer efter dina studier på SMC?
När jag studerat klart så vill jag fortsätta resa. Jag trivs bra i värmen så det blir helt klart till något nytt varmt ställe. Jag ska även studera hemma i Sverige igen men det får dröja ett tag, ingen brådska!

Elin Sjölin