New York Film Academy i storstädernas storstad!

Jag satt på tunnelbanan och hade ett stabilt lagerjobb. Mina hörlurar pumpade musik, folk strömmade av och in på tunnelbanan och jag vände mitt huvud åt höger där jag såg reklam för ett företag som förhoppningsvis kommer ändra mitt liv.

Företaget heter Blueberry och de hjälper studenter med ambitioner att studera utomlands, de skulle ha en mässa om utlandsstudier i Östermalm under februari. Förhoppningen inom mig om det stora landet i väst väcktes men tvivlen rann snabbt över mig: Hur ska jag klara mig i USA? Vad har jag där att göra? Vad ska jag ens studera? Jag valde att inte lyssna på rösten och begav mig till mässan några veckor senare.

New York skulle bli min destination

Efter att ha gått på flera seminarier funderade jag på att studera i Kalifornien, egentligen lutade allt åt att jag skulle satsa på studier på västkusten i USA. Jag tog ett sista varv i lokalerna och såg ett bord där representanter från New York Film Academy satt och som hopplös filmnörd satt jag mig vid deras bord. Jack Newman, det var namnet på mannen jag började prata med. Jag frågade honom om deras olika program. Skrivande av manuskript, regi, skådespel, foto, redigering, det var bara att välja och vraka för mig. Jack frågade mig vad mitt yrke var, jag svarade att jag arbetade på ett lager. Efter några minuters samtal hade han övertygat mig. New York skulle bli min destination och mina studier skulle bestå av skrivande av manus, jag kommer aldrig glömma vad han sa till mig när vi skakade händer:

”Let’s get YOU out of that warehouse”

New York kändes som en film

Några veckor senare satt jag på Blueberrys kontor och processen var igång. De gjorde det otroligt smidigt för mig, varje steg jag var tvungen att ta för att starta min dröm var redan framlagd. I juli 2014 startade jag en åttaveckors kurs i skrivande av filmmanus i Manhattan, New York. Det kändes väldigt passande då jag personligen kände mig som jag var i en film, Manhattans gator hade den effekten på mig. Denna gång var det jag som var huvudperson, ingen annan.

NYFA var den perfekta platsen för mig

Under de åtta veckorna jag studerade i New York lärde jag mig berättarteknik, byggande av karaktärer, olika toner som filmer har, de olika akter som filmer består av. Varje dag var en underbar upplevelse, jag hade hittat den perfekta platsen för mig. Som en extrem älskare av film stortrivdes jag, lärarna var perfekta och klasskamraterna som kommit från världens alla hörn motiverade mig bara till att studera hårdare och pressa mig själv.

New York City är storstädernas storstad enligt mig. Jag hittade en lägenhet genom webb-sidan www.airbnb.com i Brooklyn och min resetid till skolan varje dag var tjugo minuter till Manhattan varje dag men ingen minut i New York kändes som ett slöseri för mig, jag var enbart tacksam för att vara där, och det har jag Blueberry att tacka för.

Smidig ansökningsprocess tack vare Blueberry

För alla där ute som letar efter studier och som har ett intresse inom film kan jag varmt rekommendera New York Film Academy. Det kommer bli erat livs äventyr, min rekommendation för er som famlar där ute och tror att ni slösar er tid genom att drömma om filmskola, ta chansen och ta kontakt med Blueberry och fråga om New York Film Academy. 2014, var mitt livs år och jag har Blueberry att tacka för det.

/Peter Johansson

Läs mer om New York Film Academy

Peter Johansson