Vill du bli musikproducent? Utveckla framtidens tv-spel? Eller kanske vill du skapa karaktärer för nästa stora animerade film? Då är JMC Academy skolan för dig!

JMC Academys främsta fokus är att skapa inspirerande och tekniskt sofistikerade program, som tillgodoser globala behov inom de kreativa branscherna. De är därmed hängivna i att ge stort support till sina studenter som delar denna passion och engagemang för dessa branscher och vägleder dem till framgångsrika karriärer. Med högteknologiska och moderna campus, lärare som är aktiva i branschen och ett stort nätverk av internationella föreläsare hjälper JMC sina studenter att göra sitt egna avtryck på industrin!

Campus i Australiens tre största städer – where it all happens…

JMC har campus i både Sydney, Melbourne och Brisbane. Anledningen? För att se till att du och resten av JMCs studenter får de absolut bästa tänkbara förutsättningarna för att gå över till den professionella arenan genom att vara mitt i centrum där allting händer. Det blir till och med bättre än så, JMC erbjuder nämligen sina studenter toppmodern utrustning och faciliteter på samtliga campus, det inkluderar bland annat följande:

 • Professionella inspelningsstudios
 • 5.1 surround sound mixing
 • Digitala och analoga inspelningskonsoler
 • Film- och tv-studios
 • Green screen studios
 • Professionella kameror och ljudsättning
 • Auditorium på campus
 • Digitala medier och animationslaboratorium
 • Fullt utrustade replokaler

 

Vad kan du studera på JMC Academy?

JMC erbjuder ett flertal olika kreativa utbildningar både diplom-, kandidat- och masterutbildningar.

 • Animation: Den här kursen är utvecklad i samarbete med Pixar och Animal Logic. Den ger dig färdigheter att animera och ge liv till karaktärer och virtuella världar med hjälp av den senaste 3D och MoCap-tekniken.
 • Ljudteknik och ljudproduktion: Skapa, spela in, producera, redigera och mixa – lär dig bemästra det teknikerna och producenterna drömmer om att marknadsföra med hjälp av ljud och inspelningsteknik direkt i synk med branschen.
 • Music performance: Föreställ dig att du står på scen i rampljuset med alla spotlights riktade mot dig… Den här kursen handlar om att finslipa ditt framträdande på scen genom att bemästra din talang!
 • Design (visuell kommunikation): Kraftfull design inspirerar och engagerar människor och framför din vision till publikens hjärtan och sinnen. Med de senaste apparna och tekniken inom den digitala världen, har den kapacitet att förändra världen.
 • Underhållning Business management: Utveckla dina affärssinnen och kreativa kunskap för att planera och hantera en artist, festival eller ett band till kommersiell form och skapa en underhållningskarriär.
 • Film och tv produktion: Den digitala tekniken skapar en omättlig efterfrågan på information, och underhållning är en gigantisk industri. Producera ditt egna banbrytande innehåll med de senaste medierna och 3D-tekniken på JMC.
 • Speldesign: Designa, utveckla och marknadsför ditt nästa spelskapande med den senaste 3D- och MoCap-tekniken. Bygg dina egna världar med ledande spelmotorer och din fantasi.
 • Låtskrivande: Gör din musik levande på JMC och kasta dig in i underhållningsindustrin. Du får kunskaper om hur man komponerar, redigerar, skapar live ljud, spelar in och hanterar verktyg som ProTools och Sibelius.

 

Studera musik & ljudteknik på JMC Academy blueberry.nu

JMC Academy på Spotify

Som följd av det som skapas av de fantastiska talangerna på JMCs Campus ville skolan börja dela med sig av deras ”studio sessions”. Detta fick en sån positiv respons från studenter och alumner att nästa steg var att lansera en egen JMC Spotify-sida! På denna sida så har de samlat populära utgåvor och dolda pärlor, alla skrivna och/eller framförda av JMC-studenter. Kika in klippen nedan för ett smakprov och här kan du se Spotifylistan!

Få möjlighet till internships på välkända företag

Medan du studerar på JMC får du chansen att utöva dina nya kunskaper på välkända företag i industrin. Det ger dig som internationell student en fantastisk möjlighet att etablera ett större nätverk bland företagen i landet och göra ditt namn känt. Praktikplatser är verkligen det perfekta tillfället för studenter att få praktisk erfarenhet och lära sig hur branschen fungerar. JMC erbjuder därför sina studenter ett praktikprogram där man får arbeta i verkliga branschroller på stora företag under sin studietid. Praktiken är en del av dina credits under utbildningen samtidigt som det ger ovärderlig erfarenhet inom ditt valda studieområde. JMCs praktikprogram har varit väldigt framgångsrikt och uppskattat, det har dessutom resulterat i betalda frilansmöjligheter och spännande karriärvägar efter examen.

Några exempel på företag som JMC-studenter har praktiserat på är MTV, Nickelodeon och Vevo.

Vilket campus ska jag välja?

Som tidigare nämnt är just nätverkandet viktigt för JMC och av den anledningen har de valt att ha campus i Australiens tre största städer. Varje campus är placerat på några av de mest kreativa platserna i innerstaden nära till nöjesställen, designstudios, gallerior, kongresscenter, caféer och restauranger. Fältarbeten är en annan del av nätverkandet som JMC pushar för, där får du i uppgift att utforska ditt lokala område och du uppmuntras att skapa dina egna kontakter med just din lokala gemenskap. JMC gör det även möjligt för dig att besöka alla tre campus så att du kan njuta av så många olika platser och upplevelser under din studietid som möjligt!

Sydney: Campuset i Sydney är ett specialbyggt trevånings campus i utbildningsnavet i centrala Sydney. Campuset ligger ett stenkast ifrån restauranger och nöjesområdet Darling Harbour och Sydneys livliga stadsdel ”China town”.

Melbourne: Campuset i Melbourne ligger i södra delen av Melbourne, mellan Yarra-flodens södra strand och Port Phillip Bay. Södra Melbourne har sitt ursprung i det upphöjda området som först kallades Emerald Hill, två kilometer söder om Melbourne Central Business District.

Brisbane: På campuset i Brisbane får du studera på den kreativa industri-arenan Brisbane. Brisbane är känt både som konst- och utbildningshuvudstad i Queensland. Staden utvecklas i snabb fart till en kulturell mångsidighet och ett världsberömt nav för kreativ aktivitet. Dessutom ligger campuset nära Queensland stadsbibliotek, konstgalleri, museum och scenkonstcenter.

 

Vill du veta mer om JMC? Eller är du redo att vara med och skapa morgondagens medielandskap? Läs mer om JMC här!

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss!

Saga Kjell

Key Account Manager