Studera utbildningar i teknikens framkant

För dig som vill få eftertraktade kunskaper inom ny teknik och design är Academy of Interactive Technology en spännande skola som utbildar och utmanar. Med intressanta ämnen som Graphic Design, 3D Animation och Game Design – alla efterfrågade på dagens och morgondagens arbetsmarknad. Att du studerar i det fantastiska landet Australien gör ju verkligen inte saken sämre!

Yrkesinriktade utbildningar för praktiska yrken

AIT är nytänkande och under utbildningen förbereds du för jobb inom en bransch som förväntas ha stor efterfrågan på välutbildad personal. Yrken som redan nu är attraktiva på arbetsmarknaden och där efterfrågan förväntas öka i framtiden. På skolan samlas kreativa studenter och tillsammans med dina co-studenter och lärare inspireras du att utveckla både dina tekniska och kreativa förmågor.

Kille studerar i datoral

Tillgång till modern utrustning

På AIT får man inte bara lära sig teori utan även att applicera det praktiskt. AIT’s campus är utrustade med modern teknik för att du ska få ut det mesta av din utbildning och varje klassrum är anpassat till den specifika utbildningen som du läser. Under slutet av din utbildning kommer huvudfokuset ligga på Real – world Immersion.

Studera i Australiens största städer

Sydney – här ligger AIT mycket centralt i Sydney-stadsdelen Ultimo. Läget kring Sydney Central är populärt bland media- och reklambyråer och ger området en ”kreativ buzz”. Melbourne – spännande lokaler perfekt belägna mitt i centrum på Spencer street.

Att befinna sig i en storstad ger också oändliga möjligheter för aktiviteter och upplevelser när man inte studerar. Besök Sydney Opera House eller Harbour Bridge om du studerar i Sydney. Melbourne är känt för sina många caféer med fantastiskt kaffe, perfekt för oss kaffe älskande svenskar!

Kontakter med näringslivet

Många av lärarna arbetar samtidigt inom branschen, vilket innebär att ”You learn from the leaders”. Skolan är välkänd inom branschen och många studenter får chansen att göra praktik och knyta värdefulla kontakter redan under studietiden.

Mindre klasser med nära kontakt med lärare

Klassundervisningen och workshops ges i små grupper och lärarna anpassar utbildningen till lilla gruppens erfarenhet och nivå. Många tidigare AIT-studenter uttrycker hur viktig roll deras lärare spelade under deras utbildning och hur hjälpsamma och stöttande de är. De små klasserna gör att man får bra kontakt med sina klasskompisar och det sker även mycket samarbete mellan olika program där man arbetar på projekt tillsammans och tar nytta av varandras kunskaper.

Upplev det bästa av Australien

Bara för att du studerar i en storstad betyder det inte att du inte kan uppleva det som Australien kanske är mest känt för, strand och naturliv. I Sydney kan du uppleva den världsberömda stranden Bondi Beach, och Melbourne är inte sämre med Brighton Beach. Båda stränderna är enkla att nå med hjälp av kollektivtrafik från stadskärnan där AITs campus ligger. Du har även bra utgångsläge att upptäcka resten av Australien och du kan ta dig nästan var som helst i landet via städernas flygplatser.

Har AIT fångat din uppmärksamhet? Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer! Och missa inte att AIT erbjuder stipendium för de studenter som påbörjar sin utbildning under 2022! Du kan läsa mer om stipendium här.

Karin Setterbrant

Area Manager