Det finns få städer i världen som kan skryta med en stadskärna som är omgiven av åtta(!) stränder. Det kan Newcastle, som är en liten ”doldis” för oss svenskar. En stad som hamnat i skuggan av sitt större, kaxigare och mer kända storasyskon – Sydney.


Efter 2 timmars bilfärd från Sydney längs med kusten norrut når man Newcastle. Australiens näst äldsta stad med oändliga tillgångar och möjligheter. Staden överraskade med en top-tio plats i Loneley Planet’s ”Best in Travel 2011” guide.

Staden som har allt – härliga stränder, en livlig stadskärna rik på historia, fantastisk natur och häftigt bushlandskap. Ja, listan kan göras lång. Måste jag ens nämna antalet soldagar per år?

Vill du studera i Australien så är University of Newcastle ett utmärkt alternativ! Universitetet har ett enormt kursutbud fördelat på fyra campus med över 35 000 studenter från 80 olika länder, som alla hittat en inriktning som passar just dem. De flesta svenskar läser på det största campuset, Callaghan. Campusområdet ligger på 140 hektar av äkta australiensk bush i en laid-back atmosfär, ett stövelstramp från stadens citykärna. Närheten till både city och flertalet härliga stränder gör läget till ett av det bästa i Australien.  Vid skoldagens slut, varför inte passa på att testa sandboarding vid Stockton Beach eller mata hajar vid Port Stephens?

newcastle1-300x143För dig som är intresserad av att plugga en eller två terminer som Study Abroad-student i Australien, kan jag passa på att nämna att University of Newcastle är det mest prisförmånliga alternativet av våra samarbetsuniversitet i Australien. Ta steget – du kommer inte att ångra dig!

Här kan du läsa mer om universitetet på vår hemsida.

 

Stina Lindgren