Gör praktik under din utbildning & få goda karriärförutsättningar

Torrens University är Australiens yngsta universitet, men också ett av de snabbast växande. Deras kursutbud är speciellt utformat för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden – du hittar utbildningar inom områden som till exempel IT, Software Engineering med inriktningar Artificial Intelligence eller Game Programming, Cybersecurity, Graphic Design, Interior Design, Photography and Photo Imaging och UX & Web design. Programmen finns både på Bachelor- och Master-nivå och är noggrant utvalda för att passa arbetsmarknaden och därmed öka chanserna för att komma ut i arbetslivet.

Torrens har ett starkt fokus på att ge dig bra förutsättningar för att komma ut i arbetslivet, något som lyser igenom då man tittar på deras samarbeten och de nätverk som universitetet har med stora företag. L’Oreal, Sony, Hilton, Vogue och SAP är bara några exempel på företag som Torrens University samarbetar med.

Utbildningarna är utformade på ett sådant sätt att mycket av det du lär dig grundar sig i verkliga industriexempel och de uppgifterna du får är ofta baserade på riktiga problem som industrier och företag ställs för idag. Syftet är att ge dig som student relevant erfarenhet och kunskap om situationer och problem som kan uppstå i verkliga arbetslivet. Du kommer få ta del av föreläsare och gästtalare som har direkt erfarenhet av att jobba inom det yrkesområde som du själv studerar.

Du som funderar på att ansöka till att studera på Torrens University kanske är intresserad av att veta mer vad studierna faktiskt kan leda till och vilka möjligheter du har till praktik och andra typer av karriärdrivna tjänster under studierna. I så fall, läs vidare nedan.

Work-Integrated Learning

Genom Work-Integrated Learning (WIL) får du som en del av din utbildning lära dig genom ett business-case som du ska hjälpa till att problemlösa. Detta räknas som en kurs och du blir betygsatt och får kurspoäng på samma sätt som för en vanlig kurs.

Under WIL har man kontakt med personer som jobbar på företaget eller organisationen du blir tilldelad och får chansen att göra påverkan i deras verksamhet. Du får känna på hur det känns att engagera dig i ett verkligt scenario och du kommer få kunskap och färdigheter som kommer kunna appliceras i ditt framtida arbetsliv. I vissa fall, beroende på var WIL utförs, så kommer man att vistas på kontoret eller i lokalerna hos det företag/den organisation som man väljer att fokusera på.

WIL ingår inte i alla utbildningar, men i de flesta Bachelor-utbildningar inom business, hälsa och technology ingår det WIL i år 2 eller 3. Läs mer om Work-Integrated Learning här. 

Careers connect

Genom att vara med i Torrens Universitys ”Careers connect” får du tillgång till användbart material kring hur du bygger ett CV, blir inbjuden till events och seminarium med intressanta gästtalare, får arbetsintervjuträning, möjlighet att nyttja deras kontaktbank för praktik, jobb, och volontäruppdrag.

Du kan komma i kontakt med arbetsgivare och karriärcoacher som kan vara bra kontakter att knyta, framförallt om du planerar att stanna kvar i Australien efter studierna och jobba, men också för dig som planerar att arbeta deltid under studierna i Australien.

Careers connect är ett bra community att vara med i för att få chansen att visa framfötterna, knyta relevanta kontakter för arbetslivet och få övertag när det är dags att söka jobb. Läs mer här om Careers Connect.

Social Enterprise Hub

Student Enterprise Hub är en student-ledd rådgivarorganisation eller ”consultancy service”. Ett nätverk för Torrens-studenter med syftet att länka ihop studenter med företag som har ett fokus på social hållbarhet.

Genom att vara medlem i det här initiativet får man ta del av unika, verkliga ”business-cases” att lösa åt företag som är anslutna till Social Enterprise Hub. Det ger studenter erfarenhet av det verkliga arbetslivet och gör det därmed enklare för studenter att få värdefull praktik som leder en ut i arbetslivet. Läs mer här om Social Enterprise Hub. 

Vad händer när jag är färdig med studierna?

Jobb efter utlandsstudierna kan kännas svårt och utmanande. Som alumn från Torrens University så har du utmärkta förutsättningar att hitta jobbet du vill landa och utvecklas inom. Förutom de grupper och initiativ som vi nämnts ovan, finns det också ett team av ”Success Coaches” tillgängliga varje dag på skolans campus som kan hjälpa dig med att bolla idéer när det börjar bli dags att söka jobb. Det kan vara allt ifrån passande tjänster att söka, visumfrågor, förberedning inför jobbintervju, CV-skrivande och annat.

Roligt att veta är att Torrens University rankar näst högst i Australien under kategorin ”Overall Employment for undergraduate International graduates”i en undersökning från 2021. Läs hela artikeln här.

Här kan du också läsa mer om svenska studenten David Neselius som studerade en Bachelor of 3D Design and Animation på Torrens University och som nu jobbar som Lead Animator för ett spelföretag i Sverige.


Vill du veta mer om utbildningar på Torrens? Läs mer om Torrens University här eller kontakta oss för att boka kostnadsfri studierådgivning!

 

Isabella Hansson

Senior Admissions Specialist