Finansiera collegetiden med CSN

Drömmer du om att studera utomlands men är rädd att pengarna inte räcker till? På dessa amerikanska community colleges har du möjlighet att täcka hela terminsavgiften med lån från CSN. Välj att studera fristående kurser under en till två terminer, certifikat på ett år alternativt en hel Associate’s degree på två år.

Edmonds College

Vy över Seattle

I utkanten av Seattle hittar man detta prisvärda community college som har transferavtal med många av de större universiteten i delstaten Washington men också i Kalifornien. Till skillnad från många andra community colleges erbjuder Edmonds studentbonde på campus vilket bidrar till skolans rika studentliv. Läs fristående kurser eller en hel Associate’s degree inom fler än 75 olika ämnesområden. Här finns något för alla!

Edmonds College har terminsstart i januari, april, juli och september varje år.

Läs mer om Edmonds College här.

Foothill & De Anza College

Studenter umgås på Foothill campus

Studera i Silicon Valley som har 300 soldagar per år tillsammans med IT-jättarna Google, Apple och Facebook! Foothill och De Anza håller inte bara hög akademisk standard utan är även rankade som #1 i Kalifornien när det gäller transfers till universitet som UCLA, Columbia och Harvard. Förutom kurser och program inom IT erbjuder skolan även bland annat Business, Photography, Journalism och Political Science.

Foothill & De Anza har terminsstart i januari, april och september varje år.

Läs mer om Foothill & De Anza College här.

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College fotbollsplan studenter

Studentstaden Santa Barbara är perfekt för dig som vill uppleva äkta amerikanskt studentliv. Ett stenkast från Stilla havet i soliga Kalifornien ligger Santa Barbara City College som vid flera tillfällen blivit utsett till USA:s bästa community college. Perfekt för dig som planerar att efter två år göra en transfer då skolan har direktavtal med flera välkända universitet som University of California Santa Barbara.

Santa Barbara City College har terminsstart i januari och augusti varje år.

Läs mer om Santa Barbara City College här.

Santa Monica College

Studera i Santa Monica

Santa Monica College i Los Angeles har i många år tagit emot flest svenska studenter av alla college i USA och det är lätt att förstå varför många söker sig hit. Skolans campusområde ligger en kort promenad från stranden i Santa Monica och på fritiden finns mycket att utforska i bland annat Hollywood, Beverly Hills och Venice. Marketing, Fashion, Film Production och Cosmetology är bara några av skolans mest populära ämnesområden. Santa Monica College tar även emot studenter som saknar fullständiga gymnasiebetyg.

Santa Monica College har terminsstart i februari och augusti varje år.

Läs mer om Santa Monica College här.

Lane Community College

Eugene Oregon

I utkanten av Eugene, Oregon finner du Lane Community College. Ett väldigt prisvärt och välkomnande college med studenter från hela världen. Stadens officiella slogan är ”A Great City for the Arts and Outdoors” och här kan du ta del av allt från häftiga sportupplevelser till härliga musik- och filmfestivaler. På Lane har du även den stora förmånen att läsa en Bachelor’s degree inom Business, där de första två åren görs i Eugene och det tredje året görs vid Rennes School of Business, i Frankrike.

Lane Community College har terminsstart i januari, april och september varje år.

Läs mer om Lane Community College här.

Hillsborough Community College

I utkanten av Tampa ligger Hillsborough Community College som är ett av de största community colleges i Florida. HCC utbildar ca 47 000 studenter varje år och erbjuder mer än 150 akademiska program och tvååriga transfer degrees. Efter en tvåårig Associate’s degree från Hillsborough Community College är transfermöjligheterna stora och studenter som söker till HCC får automatiskt även ett antagningsbesked till University of South Florida för de två sista åren av en Bachelor’s degree.

Hillsborough Community College har terminsstart i januari och augusti varje år.

Läs mer om Hillsborough Community College här.

 

Vi hjälper dig gärna hitta rätt skola och utbildning! Kontakta oss för en kostnadsfri studierådgivning.

 

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist