Slutet av terminen på HPU


Nu är även november över och både slutet på terminen och julen närmar sig. Senaste månaden har det som vanligt varit en hel del surfande, strandhäng och olika hiker – men här kommer en liten inblick i veckan som gått. Nästa vecka är det ”final exams” och även den sista veckan för terminen här i Hawai’i, och jag ser fram emot att vara helt ledig och ha semester i några veckor innan jag flyger hem. 

Slutet av november innebär även Thanksgiving, vilket som ni säkert vet är en stor högtid i USA. Vi hade därför ledigt från Torsdagen förra veckan och fick en gratis thanksgivinglunch från skolan med klassisk amerikansk mat som kalkon och gravy – riktigt gott. Resten av långhelgen bestod av att hänga på stranden, åka till North shore för att se en surftävling och lite festande utöver hiken. Jag och tre av mina roomies gick även till Korean BBQ som har 36 rätter som du beställer in och grillar själv på en grillplatta i mitten av bordet. Riktigt gott och varmt rekommenderat även om det inte är kopplat till thanksgiving! 

Thanksgivinglunch
Thanksgivinglunch
Mat från Korean BBQ
Mat från restaurangen med Korean BBQ

 

I söndags var det första advent och vi började dagen med att gå på en kortare hike som heter Pali Puka och som ligger relativt nära där vi bor. Den tog ca 1,5 h totalt med lite stopp för bilder – perfekt sätt att starta dagen på då du både tränar och får se fina vyer samtidigt. Jag och mina roomies pyntade sedan huset med julgran och ljusslingor, bakade julkakor och gjorde egen glögg för att få lite julstämning – och trots att det är 28 grader ute kändes det nästan som december när solen väl gått ned! Resten av dagen bestod av slappa på balkongen att planera resorna till de andra öarna som vi ska till efter terminen är slut.

Bild från hiken Pali Puka
Hiken Palu Puka som ligger precis vid Pali Lookout
Utsikt under hiken Pali Puka
Utsikt från hiken Pali Puka

Pali Puka lookout

Julkakor
Julkakor från första advent

 

Som ett avslut på november åkte vi till Pearl Harbor och kollade minnesplatsen som är placerad inom den fortfarande aktiva militärbasen – den 7e december är det 80 år sedan attacken! Kvällen innan vi åkte dit hade vi filmkväll i huset för att kolla på filmen igen och läste på om händelsen i förväg. Det var väldigt gripande och speciellt att få se platsen där allt hände på direkt efter – och helt klart värt ett besök (och dessutom gratis för oss studenter)! 

Pearl Harbor memorial Pearl Harbor memorial

Pearl harbor 2
Pearl Harbor memorial

Pearl harbor memorial Pearl Harbor

Det var allt för min korta lilla recap av november. Sista veckan för terminen blir nu fullt av både surfande och plugg – men efter det får ni hänga med på en resa till Big Island! (kika in på min instagram @emmalouiseahlstedt för att se mer av livet här på ön)

Allt gott!

 

Emma Ahlstedt

Blueberryambassadör